Łzy są skutkiem czynów. -Wergiliusz
Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.
Wędzarnie Stacjonarne. Zrób To Sam !
|
|
Offline |
Dodany dnia 04 lutego 2013 00:01
|
Fusionista --- XxX --- Mój blog: kliknij! Postów: 5281 Data rejestracji: 04.09.12 |
No właśnie w środku była szynka sina. Myśleliśmy , że surowa dlatego doparzyliśmy. Ale potem po spróbowaniu okazało się ,że szynka po prostu jest mniej słona ale i tak była ok |
|
|
Offline |
Dodany dnia 04 lutego 2013 00:03
|
Fusionista Urle Mój blog: kliknij! Postów: 1023 Data rejestracji: 16.10.12 |
Chyba wsiądę w Avionetkę i przylecę tam do Cb. kruca fux, aleś smaka narobił to jasny gwint. Idę coś zjeść |
|
|
Offline |
Dodany dnia 04 lutego 2013 00:13
|
Weteran Mój blog: kliknij! Postów: 683 Data rejestracji: 18.06.12 |
Filip Kwasnik napisał(a): No właśnie w środku była szynka sina. Myśleliśmy , że surowa dlatego doparzyliśmy. Ale potem po spróbowaniu okazało się ,że szynka po prostu jest mniej słona ale i tak była ok Każdy własny wyrób wędliniarski jaki by nam nie wyszedł będzie o niebo lepszy ,zdrowszy i tańszy niż te produkowane na masowa skale. Robilem ostatnio kiełbaskę zwykła z łopatki i podgardla Koszt 1kg wyszedł 12zl , o walorach smakowych nie wspomnę. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 04 lutego 2013 00:14
|
Fusionista --- XxX --- Mój blog: kliknij! Postów: 5281 Data rejestracji: 04.09.12 |
Jak będziesz grzeczny to przy następnej wymianie woblerów wyśle Ci kawałeczek szynki |
|
|
Offline |
Dodany dnia 04 lutego 2013 00:16
|
Fusionista Urle Mój blog: kliknij! Postów: 1023 Data rejestracji: 16.10.12 |
Filip Kwasnik napisał(a): Jak będziesz grzeczny to przy następnej wymianie woblerów wyśle Ci kawałeczek szynki Łooo dzieny Już mi ślinka pociekła no na klawiaturke |
|
|
Offline |
Dodany dnia 04 lutego 2013 10:02
|
Weteran Radom Mój blog: kliknij! Postów: 735 Data rejestracji: 29.10.12 |
Robert Godles napisał(a): Filip Kwasnik napisał(a): Pewnie , że długość rury z paleniska do wędzarki ma znaczenie. Nawet nie chodzi o temperaturę. Ale jak jest duża odległość od wędziska to można wędzić na zimno w ok. 30 stopniach. Gdy wędzisko jest blisko to ciężko utrzymać temperaturę Filipie nie rozumiem ,piszesz ze nie chodzi o temp. a zarazem ze własnie chodzi o temperaturę . Mi o to chodziło nic dodać nic ująć .Konia z rzędem temu kto uzyska 30st. paleniskiem bezpośrednio pod komora wędzarnicza . Filipie czy masz doświadczenie w wędzeniu rybek ? Wiem ze jest dużo info w necie ale ja wole posłuchać praktyków . Ja co prawda mam jako taka praktykę wędzarnicza ale z mięsiwem z rybkami próbowałem daaawno i nie wyszło od tamtej pory nie brałem się za rybki . Pięknie wyglądają twoje produkty i zapewne jeszcze lepiej smakują. Kolorek taki jak lubię. Zobacz stronę"Kulinaria-jak przyrządzać ryby".Wędzenie to super sprawa |
|
|
Offline |
Dodany dnia 04 lutego 2013 10:02
|
Weteran Radom Mój blog: kliknij! Postów: 735 Data rejestracji: 29.10.12 |
Robert Godles napisał(a): Filip Kwasnik napisał(a): Pewnie , że długość rury z paleniska do wędzarki ma znaczenie. Nawet nie chodzi o temperaturę. Ale jak jest duża odległość od wędziska to można wędzić na zimno w ok. 30 stopniach. Gdy wędzisko jest blisko to ciężko utrzymać temperaturę Filipie nie rozumiem ,piszesz ze nie chodzi o temp. a zarazem ze własnie chodzi o temperaturę . Mi o to chodziło nic dodać nic ująć .Konia z rzędem temu kto uzyska 30st. paleniskiem bezpośrednio pod komora wędzarnicza . Filipie czy masz doświadczenie w wędzeniu rybek ? Wiem ze jest dużo info w necie ale ja wole posłuchać praktyków . Ja co prawda mam jako taka praktykę wędzarnicza ale z mięsiwem z rybkami próbowałem daaawno i nie wyszło od tamtej pory nie brałem się za rybki . Pięknie wyglądają twoje produkty i zapewne jeszcze lepiej smakują. Kolorek taki jak lubię. Zobacz stronę"Kulinaria-jak przyrządzać ryby".Wędzenie to super sprawa |
|
|
Offline |
Dodany dnia 04 lutego 2013 13:35
|
Weteran Mój blog: kliknij! Postów: 683 Data rejestracji: 18.06.12 |
Mam pytanie a zarazem prośbę do admina naszej strony . W związku z tym ze jest duże zainteresowanie tematem wyrobów własnych wędlin i wędzenia wszystkiego co się nadaje do takiej obróbki , mam pytanie do admina .Czy można by było założyć dział dla zadymiarzy np. pod tytułem ,,Wszystko o wędzeniu '' , czy ,,WEDZENIE przepisy i sposoby''pod tematów jest kilka wiec było by czytelniej i przejrzyściej . Uważam ze jest to temat rzeka i każdy kto zadymia ma coś ciekawego do powiedzenia a nowicjusze i nie tylko będą mieli skąd czerpać cenna wiedzę zdobywana przez innych latami . Sam od lat robię amatorsko wędlinki i mięsa domowym sposobem i chętnie się ta wiedza podzielę ,wymienię doświadczeniem z innymi ,ale np. nie mam pojęcia o wędzeniu ryb . Jesli jest taka możliwość to fajnie a jeśli nie to trudno będziemy pisać jak do tj pory w dziale Hyde Park i temacie kulinaria ,tylko wtedy tematy będą się mieszać z innymi przepisami na rybki . |
|
|
Offline |
Dodany dnia 04 lutego 2013 13:35
|
Support Paryż Mój blog: kliknij! Postów: 19296 Data rejestracji: 15.05.10 |
To załóżcie. Nie musicie mnie pytać o takie rzeczy i niech jakiś mod scali te 2 posty w odpowiedni temat.
Metoda na suma Kołowrotek sumowy Wędka na suma Na pytania odnośnie sprzętu i wszystkie inne związane z poławianiem suma odpowiadam TYLKO NA FORUM |
|
|
Offline |
Dodany dnia 04 lutego 2013 16:39
|
Fusionista Mój blog: kliknij! Postów: 2021 Data rejestracji: 09.08.11 |
To zostawcie ten jako budowa wędzarni a załóżcie temat o wędzeniu. |
|
Przejdź do forum: |