Wędzarnie Stacjonarne. Zrób To Sam ! | Forum wędkarskie


Portal ludzi z pasją tworzony przez ludzi z pasją

Łzy są skutkiem czynów. -Wergiliusz


Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Ostatnie Fotki

Sumik 131cm
Sum ok. 30kg
Sum ok. 30kg
Nowy popychacz pontonowy ;o)
Sumy na woblery Sowa
Dwa razy 2m+ na Sowę
Rekordowy sandacz na Woblera Sowa
Nasza moc w polaczeniu z Woblerami Sowa

Na forum na skróty

Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych

Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych
Kliknij w obrazek żeby zobaczyć szczegóły

Witamy na stronie poświęconej rekinowi słodkowodnemu ;)

Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.

Zobacz temat

/ INNE / Kulinaria

 
Wędzarnie Stacjonarne. Zrób To Sam !

Filipka

Offline

No właśnie w środku była szynka sina. Myśleliśmy , że surowa dlatego doparzyliśmy. Ale potem po spróbowaniu okazało się ,że szynka po prostu jest mniej słona ale i tak była ok
 

Szymon Kabacinski

Offline

Chyba wsiądę w Avionetkę i przylecę tam do Cb. kruca fux, aleś smaka narobił to jasny gwint. Idę coś zjeść pfft
 

Viking

Offline

Filip Kwasnik napisał(a):

No właśnie w środku była szynka sina. Myśleliśmy , że surowa dlatego doparzyliśmy. Ale potem po spróbowaniu okazało się ,że szynka po prostu jest mniej słona ale i tak była ok


Każdy własny wyrób wędliniarski jaki by nam nie wyszedł będzie o niebo lepszy ,zdrowszy i tańszy niż te produkowane na masowa skale.
Robilem ostatnio kiełbaskę zwykła z łopatki i podgardla

Koszt 1kg wyszedł 12zl , o walorach smakowych nie wspomnę.
 

Filipka

Offline

Jak będziesz grzeczny to przy następnej wymianie woblerów wyśle Ci kawałeczek szynki Usmiech
 

Szymon Kabacinski

Offline

Filip Kwasnik napisał(a):

Jak będziesz grzeczny to przy następnej wymianie woblerów wyśle Ci kawałeczek szynki Usmiech



Łooo dzieny Oczko
Już mi ślinka pociekła no na klawiaturke Jahoooo
 

Ala Pawelczyk

Offline

Robert Godles napisał(a):

Filip Kwasnik napisał(a):

Pewnie , że długość rury z paleniska do wędzarki ma znaczenie. Nawet nie chodzi o temperaturę. Ale jak jest duża odległość od wędziska to można wędzić na zimno w ok. 30 stopniach. Gdy wędzisko jest blisko to ciężko utrzymać temperaturę


Filipie nie rozumiem ,piszesz ze nie chodzi o temp. a zarazem ze własnie chodzi o temperaturę .
Mi o to chodziło nic dodać nic ująć .Konia z rzędem temu kto uzyska 30st. paleniskiem bezpośrednio pod komora wędzarnicza .

Filipie czy masz doświadczenie w wędzeniu rybek ?
Wiem ze jest dużo info w necie ale ja wole posłuchać praktyków .
Ja co prawda mam jako taka praktykę wędzarnicza ale z mięsiwem z rybkami próbowałem daaawno i nie wyszło od tamtej pory nie brałem się za rybki .

Pięknie wyglądają twoje produkty i zapewne jeszcze lepiej smakują.
Kolorek taki jak lubię.

Zobacz stronę"Kulinaria-jak przyrządzać ryby".Wędzenie to super sprawaOkok
 

Ala Pawelczyk

Offline

Robert Godles napisał(a):

Filip Kwasnik napisał(a):

Pewnie , że długość rury z paleniska do wędzarki ma znaczenie. Nawet nie chodzi o temperaturę. Ale jak jest duża odległość od wędziska to można wędzić na zimno w ok. 30 stopniach. Gdy wędzisko jest blisko to ciężko utrzymać temperaturę


Filipie nie rozumiem ,piszesz ze nie chodzi o temp. a zarazem ze własnie chodzi o temperaturę .
Mi o to chodziło nic dodać nic ująć .Konia z rzędem temu kto uzyska 30st. paleniskiem bezpośrednio pod komora wędzarnicza .

Filipie czy masz doświadczenie w wędzeniu rybek ?
Wiem ze jest dużo info w necie ale ja wole posłuchać praktyków .
Ja co prawda mam jako taka praktykę wędzarnicza ale z mięsiwem z rybkami próbowałem daaawno i nie wyszło od tamtej pory nie brałem się za rybki .

Pięknie wyglądają twoje produkty i zapewne jeszcze lepiej smakują.
Kolorek taki jak lubię.

Zobacz stronę"Kulinaria-jak przyrządzać ryby".Wędzenie to super sprawaOkok
 

Viking

Offline

Mam pytanie a zarazem prośbę do admina naszej strony . W związku z tym ze jest duże zainteresowanie tematem wyrobów własnych wędlin i wędzenia wszystkiego co się nadaje do takiej obróbki , mam pytanie do admina .Czy można by było założyć dział dla zadymiarzy np. pod tytułem ,,Wszystko o wędzeniu '' , czy ,,WEDZENIE przepisy i sposoby''pod tematów jest kilka wiec było by czytelniej i przejrzyściej .

Uważam ze jest to temat rzeka i każdy kto zadymia ma coś ciekawego do powiedzenia a nowicjusze i nie tylko będą mieli skąd czerpać cenna wiedzę zdobywana przez innych latami .
Sam od lat robię amatorsko wędlinki i mięsa domowym sposobem i chętnie się ta wiedza podzielę ,wymienię doświadczeniem z innymi ,ale np. nie mam pojęcia o wędzeniu ryb .

Jesli jest taka możliwość to fajnie a jeśli nie to trudno będziemy pisać jak do tj pory w dziale Hyde Park i temacie kulinaria ,tylko wtedy tematy będą się mieszać z innymi przepisami na rybki .
 

Artur Betcher

Offline

To załóżcie. Nie musicie mnie pytać o takie rzeczy i niech jakiś mod scali te 2 posty w odpowiedni temat.
Metoda na suma
Kołowrotek sumowy
Wędka na suma

Na pytania odnośnie sprzętu i wszystkie inne związane z poławianiem suma odpowiadam TYLKO NA FORUM
 

Longin B

Offline

To zostawcie ten jako budowa wędzarni a załóżcie temat o wędzeniu.
 
Do góry

Przejdź do forum:

Hosting zdjęć wędkarskich

Wędkarski hosting zdjęć
Wygenerowano w sekund: 1.57
51,683,826 unikalne wizyty