Rzucić palenie? To łatwe. Robiłem to ze sto razy. Mark Twain
Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.
Inni łowią a ja nie Dlaczego?
|
|
Offline |
Dodany dnia 14 lipca 2017 20:01
|
![]() Podglądacz ze skłonnościami do dyskusji ![]() Postów: 28 Data rejestracji: 20.05.16 |
Mam problem jak w temacie, podczas 6-dniowego pobytu na wodzie, stojąc w jednym punkcie (burta w burtę) z inną łodzią, na jednej łodzi są efekty na drugiej nie ![]() Mianowicie na jednej łodzi jest trzech wędkarzy w tym ja. Na drugiej łodzi jest 2 wędkarzy, głównym celem wszystkich wędkarzy jest sandacz. Połowy z gruntu na żywca (ukleja od 4cm. do 12cm.) Na łodzi z której zarzucone jest 6 zestawów przez cały wyjazd było 6 odejść w tym jeden sandacz 50cm i jeden węgorz 110cm. wyjęty Na łodzi gdzie były 4 wędki chłopaki mieli niezliczoną ilość odejść a w efekcie z 10 węgorzy od 40cm do 90cm. i codziennie po kilka sandaczy od 55cm. do nawet 80cm. w sumie na pewno ponad 35 szt. oraz dwie jakieś duże ryby które porwały im zestawy. Pierw wychwyciliśmy różnicę w zestawach, u nas wszyscy mieli fluorocarbon jako przypon zaś u sąsiadów używali tylko plecionki szybko to u nas zostało poprawione, efektów nadal brak, po dwóch dobach poprosiliśmy o zmianę stron gdyż obawialiśmy się iż problem tkwi w tym gdzie zarzucamy wędki, okazało się że oni nadal mają efekty a my nie... tragedia... kolejnym pomysłem był sam fakt przechowywania żywcy pobraliśmy żywce od sąsiadów nadal nic... u nas używaliśmy innego preparatu na komary więc przestaliśmy go używać już drugiego dnia to też nie to? Co mogliśmy robić źle, jakiekolwiek propozycje ? |
|
|
Offline |
Dodany dnia 14 lipca 2017 23:58
|
![]() Podglądacz po nawróceniu ![]() Postów: 132 Data rejestracji: 07.02.11 |
Sposób zbrojenia żywca, długość przyponu , grubość zestawu. wielkość haków , wielkość żywców. Bardzo dużo przyczyn może być które mogą być taką kropką nad "i" w efektywnym połowie sandaczy i węgorzy. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 15 lipca 2017 09:38
|
![]() Podglądacz po nawróceniu ![]() Wodzisław Śląski Postów: 136 Data rejestracji: 14.08.10 |
Albo musieliście kiedyś kurewsko nabroić i teraz karma wraca ![]()
Maniek |
|
|
Offline |
Dodany dnia 16 lipca 2017 04:39
|
![]() Podglądacz ze skłonnościami do dyskusji ![]() Postów: 28 Data rejestracji: 20.05.16 |
Nabroić nie nabroiliśmy wzorem może nie jestem ale staram się żeby być zawsze wporządku 😁 chłopaki używali większych haków niż my u nas były niebieskie drgony V-point 2 a chłopaki mieli w tym samym kolorze ale dwu krotnie większe haki... ale to bym uznał raczej na ich nie kożyść? A może się mylę? |
|
|
Offline |
Dodany dnia 17 lipca 2017 19:37
|
![]() Stary Wyjadacz ![]() Radom Mój blog: kliknij! Postów: 442 Data rejestracji: 04.08.10 |
Pamiętam jak kiedyś byłem na nocce z trzema znajomymi właśnie za sandaczem. Sześć wędzisk, niemal identyczne zestawy, te same żywce. Efekt był taki, że przez całą noc mieliśmy w sumie 5 brań. Niby nic dziwnego ale wszystkie były na jedną wędkę. Nie twierdzę, że tym razem tak jest ale wiem, że czasem człowiek na siłę doszukuje się przyczyny a wszystko zamyka się w jednym słowie od którego bardzo dużo zależy. Także może i tym razem to zwykły "FART". |
|
|
Offline |
Dodany dnia 21 lipca 2017 22:45
|
![]() Weteran ![]() --- XxX --- Wrocław Mój blog: kliknij! Postów: 757 Data rejestracji: 04.06.13 |
W czerwcu byłem z Januszem na nocce na feeder on połapał a ja guzik.... |
|
|
Offline |
Dodany dnia 24 lipca 2017 14:28
|
A więc sprawa nie do wyjaśnienia, tym razem to samo miejsce te same zestawy zero zmian no i jedna różnica ja połowiłem oni nie... już głupi się robię, padły nawet dwie życiówki z których jestem dumny pierw 86cm. a tuż po nim 97cm. Przez temperaturę wody ogólnie było mniej brań ale i tak wyniki były rewelacyjne. Dziękuje za zainteresowanie tematem. |
|
Przejdź do forum: |
Temat | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post |
---|---|---|---|
Który kijek polecacie i dlaczego | Karpiowe forum ogólne | 8 | 16 sierpnia 2015 14:37 |
Geje i pederaści - dlaczego ich nie akceptujemy. | Hyde Park | 52 | 14 lipca 2015 14:21 |