Uśmiech losu bywa drwiący. Miodrag Bułatowicz
Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.
Nasze drinki i nalewki.
|
|
Offline |
Dodany dnia 09 maja 2015 19:43
|
Podglądacz po nawróceniu Postów: 197 Data rejestracji: 10.09.12 |
Dzisiaj w Przyszowicach koło Gliwic byłem na turnieju skata , jak byś podskoczył to byś spróbował hihi |
|
|
Offline |
Dodany dnia 09 maja 2015 19:46
|
MOD GRUPA --- XxX --- Gliwice Mój blog: kliknij! Postów: 4232 Data rejestracji: 06.01.12 |
Odezwał się... ABSTYNENT. Hahaha. Gregor trzeba było dzwonić. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 09 maja 2015 19:48
|
Podglądacz po nawróceniu Postów: 197 Data rejestracji: 10.09.12 |
Jutro też tam gramy w OSP nic straconego. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 10 maja 2015 08:45
|
Stary Wyjadacz Postów: 279 Data rejestracji: 26.07.11 |
gregor napisał(a): Na takim spirytusie nie uzyskasz tego co na swojskim, ale możesz spróbować. Wpisz w wyszukiwarkę chipsy dębowe i znajdziesz. Sprzedawcy przeważnie podają ile dać i ile trzymać. Ja to robię na oko. Chipsy też są bardziej i mniej palone. Co do % to bez znaczenia robisz taką moc jaka ci pasuje do podniebienia. Ja robię 48 a kolega 38-40 i też dobre. Fajny posmak się robi jak dorzucisz goździk . Możliwości są nieograniczone, czasem najdzie mnie na żubrówkę to znowu mam zrobiony esensję z suszonej trawy i tylko trochę kapnę do czystego i gotowe. Płatki dębowe naprawdę dają fajny posmaczek. Praktycznie nie dodaje nic innego. Co do mocy nie schodzę poniżej 60%, jakoś tak się przyjęło Mam znajomego, który robi tylko owocówki. Bardzo pracochłonne ale efekt końcowy "wymiata" PS U mnie palnik już odpalony 100l zacieru muszę dzisiaj przegonić |
|
|
Offline |
Dodany dnia 10 maja 2015 11:44
|
Fusionista --- XxX --- Mój blog: kliknij! Postów: 1632 Data rejestracji: 27.12.10 |
Jak 60 % to już jest trunek bardzo zacny, dla koneserów. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 10 maja 2015 17:47
|
Podglądacz po nawróceniu Postów: 197 Data rejestracji: 10.09.12 |
Jak 60 % to już jest trunek bardzo zacny, dla koneserów. Ja myślę że 60 % jest tylko dla tego że jakość serduszka jest słaba a nawet bardzo słaba. Koneser a powiedział by smakosz nie musi mieć mocy tylko jakość . Mój destylat mogę zrobić 40 % i też będzie bdb. edi owocówki są na prawdę zacne, ja z lenistwa robię cukrówkę i później robię to na co mam ochotę. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 10 maja 2015 18:31
|
Stary Wyjadacz Postów: 279 Data rejestracji: 26.07.11 |
Jakość serduszka? Chodzi o wypełnienie kolumny? Zrobić 40-tkę to przecież żaden problem. Produkt finalny ma moc praktycznie jak spirytus. Dobieramy w odpowiednich proporcjach z wodą i cała filozofia. Chyba, że jakieś inne patenty masz? |
|
|
Offline |
Dodany dnia 10 maja 2015 19:03
|
Podglądacz po nawróceniu Postów: 197 Data rejestracji: 10.09.12 |
Nie edi serducho to jest destylat ( u mnie 96% ), wypełnienie kolumny to jest inny temat.Oczywiście wypełnienie ma znaczenie, oprócz dobrego wypełnienia mam boczny OFM produkt finalny u mnie to nie jest prawie 96 tylko jest dokładnie 96 % |
|
|
Offline |
Dodany dnia 10 maja 2015 19:11
|
Support Paryż Mój blog: kliknij! Postów: 19296 Data rejestracji: 15.05.10 |
"Petrynówka", "Pająkówka" to są trunki które jakimś cudem pić potrafię i polecam
Metoda na suma Kołowrotek sumowy Wędka na suma Na pytania odnośnie sprzętu i wszystkie inne związane z poławianiem suma odpowiadam TYLKO NA FORUM |
|
|
Offline |
Dodany dnia 10 maja 2015 19:13
|
Stary Wyjadacz Postów: 279 Data rejestracji: 26.07.11 |
Ja mam mniej zaawansowany sprzęt ale jakoś sobie radzę Dla koneserów produkt finalny rozrabiam do żądanej wartości, chłodzę w zamrażarce i przepuszczam przez szklaną tubę z węglem aktywnym. Dla mnie osobiście zabieg ten zabija klimat bimbru ale każdyma swój gust. |
|
Przejdź do forum: |