Dalajlama zapytany o to, co najbardziej zadziwia go w ludzkości odpowiedział: Człowiek, ponieważ poświęca swoje zdrowie by zarabiać pieniądze. Następnie poświęca swoje pieniądze by odzyskać zdrowie. Oprócz tego jest tak zaniepokojony swoją przyszłością, że nie cieszy się z teraźniejszości. W rezultacie nie żyje ani w teraźniejszości, ani w przyszłości. Żyje tak, jakby nigdy nie miał umrzeć, po czym umiera tak na prawdę nie żyjąc.
Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.
DZIŚ NA OBIAD i nie tylko..
|
|
Offline |
Dodany dnia 03 grudnia 2013 20:08
|
Stary Wyjadacz Postów: 271 Data rejestracji: 09.01.13 |
Ala Pawelczyk napisał(a): MarcinMistkowski napisał(a): Ostatnio mam czuba na zupy,gorące i pikantne. Wczoraj ogórkowa ze swojskich ogórasów,dzisiaj żurek na swojej wędzonce,jutro pomidorowa z działkowych pomidorów Na drugie kurczak w kurkumie,mielone w majeranku i czosnku,jajeczka nadziewane prawdziwkami. Ale dogadzanie. U mnie tak się utarło,że na tygodniu obiad jednodaniowy. Albo drugie danie albo zupa z wkładką. Dziś była gulaszowa . Tak się złożyło że trochę choruje i z domu nie wychodzę to z nudów przejąłem władzę w kuchni . Standardowo u mnie to wracam z roboty,coś z palnika zdejmę albo już na zimne się załapie a na kolację kanapki z piwem itp. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 03 grudnia 2013 22:48
|
Fusionista --- XxX --- Łódz Mój blog: kliknij! Postów: 1089 Data rejestracji: 18.07.10 |
Dziś flaki, kasza gulasz i buraki Jutro zakupy kupuję rybkę mam nadzieję,że świeżą dostanę |
|
|
Offline |
Dodany dnia 03 grudnia 2013 22:52
|
Fusionista --- XxX --- Łódz Mój blog: kliknij! Postów: 1089 Data rejestracji: 18.07.10 |
A z tymi rozmiarami to dziwne bo wzrost prawie ten sam wagą na trochę jestem cięższy ale w klacie mam 140 (może dlatego że dawno temu trochę dzwigałem) ale dziś mam za to pamiątkę tzw kompleks tenisisty. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 04 grudnia 2013 13:00
|
Weteran Radom Mój blog: kliknij! Postów: 735 Data rejestracji: 29.10.12 |
Cieszę się, że temat "przyjął się".Przy częstym gotowaniu wpadamy w rutynę, zapominając o innych ciekawych potrawach. Uwagi ,przepisy, sugestie i inne wypowiedzi urozmaicą nasze jadłospisy. Ja u nas prowadzę "kuchnie"-gotuję dla 6 osób+niekiedy tak raz w tygodniu na13 osób. Aby towarzystwo racjonalnie żywić sama dla siebie wprowadziłam taki rodzaj obiadów [nie jest to twarda reguła]: po-"przegląd tygodnia" co zostało z soboty i niedzieli [najczęściej pomidorowa lub literkowa na rosole+ pozostałości], wt- podroby[ wątróbka,żołądki, serca,ozory]lub grzyby czy jajka, śr-zupy lub dania jednogarnkowe, cz- mięso, pt-ryba lub warzywa, so-dania pracochłonne[pierogi, pyzy, gołąbki] lub jakieś nowości czy chińszczyzna, no i niedziela- "pański obiad"dwa dania ,najczęściej rosół lub flaki+ drugie mięsne[najczęściej pieczyste]. Są to u mnie podstawy obiadu. Wyjątki dopuszczalne, często na życzenie . |
|
|
Offline |
Dodany dnia 04 grudnia 2013 13:06
|
Support Paryż Mój blog: kliknij! Postów: 19296 Data rejestracji: 15.05.10 |
U nas dziś gulasz z karkówki Uwielbiam bo mięso smaczne i nie twarde
Metoda na suma Kołowrotek sumowy Wędka na suma Na pytania odnośnie sprzętu i wszystkie inne związane z poławianiem suma odpowiadam TYLKO NA FORUM |
|
|
Offline |
Dodany dnia 04 grudnia 2013 13:31
|
Weteran Radom Mój blog: kliknij! Postów: 735 Data rejestracji: 29.10.12 |
Ostatnio robiłam karkówkę w pieczarkach i śmietanie. Oby nie charakterystyczny wygląd karkówki to smak cielęciny-delikatny i taki specyfistyczny. KARKÓWKA W ŚMIETANIE -1 kg karkówki -1/2 kg pieczarek[następnym razem dodam grzyby mrożone] -400 mil śmietany kremówki 30% -1 cebula -olej -sól pieprz do smaku Karkówkę pokroić w plastry, posolić[ja odrobinę poczosnkowałam], opieprzyć[ nie zjeść], odstawić na minimum2 godz.Następnie opiec na tłuszczu. Pieczarki pokroić w plastry, cebulę drobno posiekać. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wsypać 1/3 pieczarek i cebuli, posolić, na pieczarki ułożyć karkówkę [ można dwie warstwy przesypując pieczarkami z cebulą]i posypać pieczarkami z cebulą, lekko posolić i posypać pieprzem. Polać śmietaną,wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec około 30min w tem 190st.Można na koniec posypać startym serem- ja nie posypuję. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 04 grudnia 2013 17:44
|
Fusionista --- XxX --- Łódz Mój blog: kliknij! Postów: 1089 Data rejestracji: 18.07.10 |
A karkóweczkę to nieco zbijamy czy bierzemy z metra.Muszę przestać czytać znów mi poleciała ślina choć dopiero co wrąbałem obiad |
|
|
Offline |
Dodany dnia 04 grudnia 2013 22:06
|
Weteran Radom Mój blog: kliknij! Postów: 735 Data rejestracji: 29.10.12 |
Nie rozbijamy, krojona. Smacznego. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 05 grudnia 2013 12:37
|
Fusionista --- XxX --- Łódz Mój blog: kliknij! Postów: 1089 Data rejestracji: 18.07.10 |
Dzięki przepis przeniesiony na prv kompa |
|
|
Offline |
Dodany dnia 05 grudnia 2013 13:45
|
Fusionista --- XxX --- Postów: 3944 Data rejestracji: 15.08.11 |
A ja dzisiaj na obiad dwa hot-dogi sobie zrobiłem,to wyszło najszybciej i już się biorę do roboty |
|
Przejdź do forum: |