Często cytuję samego siebie. Dodaje to pieprzu mojej konwersacji. -Magdalena Samozwaniec
Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.
Jakość polskiego mięsa i wedlin.
|
|
Offline |
Dodany dnia 27 lutego 2015 18:27
|
MOD GRUPA --- XxX --- Oborniki śl Mój blog: kliknij! Postów: 3191 Data rejestracji: 08.09.13 |
Robert RUMC Swietochowski napisał(a): Zgodzę się, tak, jeśli tego tłuszczu w produkcie przetworzonym jest do 20% ale jeśli ktoś daje mi boczek gdzie tłuszczu jest 70% i więcej i twierdzi, że to boczek to ja odpowiadam, że jak bym chciał słoninę to bym wraźnie poprosił. Taki produkt do sprzedaży trafić nie powinien a jedynie do przetworzenia. Robert a gdzie sprzedają taki boczek bo ja uwielbiam tłuściutki boczuś a u nas samo chude sprzedają a propos słoniny, to prawdziwej już wieki nie widziałem teraz słonina to max 2 cm,
Jestem tu dla siebie, ale przede wszystkim dla innych |
|
|
Offline |
Dodany dnia 27 lutego 2015 18:34
|
Fusionista --- XxX --- Mój blog: kliknij! Postów: 1358 Data rejestracji: 04.06.13 |
Ale tam..., 2 cm słoninka zapeklowana i podwędzona na akcji + świeżutki chlebio + kiszony to miodny towar jest do wódeczki też lubię! ale jak słonina to słonina a jak boczek to boczek a tu słonina w cenie boczku albo jeszcze lepiej jak podgardle za słoninę próbują sprzedawać |
|
|
Offline |
Dodany dnia 27 lutego 2015 18:39
|
Stary Wyjadacz Pruszków, Warszawa Postów: 202 Data rejestracji: 29.06.14 |
Dariusz Kucharski napisał(a): Robert RUMC Swietochowski napisał(a): Zgodzę się, tak, jeśli tego tłuszczu w produkcie przetworzonym jest do 20% ale jeśli ktoś daje mi boczek gdzie tłuszczu jest 70% i więcej i twierdzi, że to boczek to ja odpowiadam, że jak bym chciał słoninę to bym wraźnie poprosił. Taki produkt do sprzedaży trafić nie powinien a jedynie do przetworzenia. Robert a gdzie sprzedają taki boczek bo ja uwielbiam tłuściutki boczuś a u nas samo chude sprzedają a propos słoniny, to prawdziwej już wieki nie widziałem teraz słonina to max 2 cm, Darku -prawie wszędzie
Kontakt z naturą - mym terapeutą !.!.!. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 27 lutego 2015 18:57
|
Fusionista --- XxX --- Mój blog: kliknij! Postów: 1358 Data rejestracji: 04.06.13 |
.... a ja z prawie Teścikiem takie rarytety robimy, słoniny, pieprzu, czochu, gorczycy, majeranku dodamy tyle ile nam potrzeba. Zapeklujemy i strzykniemy czym potrzeba i ile potrzeba białek sojowych, fosforanów, emulsji ze skórek, błonników i innych gówien nie potrzeba |
|
|
Offline |
Dodany dnia 27 lutego 2015 19:17
|
MOD GRUPA --- XxX --- Oborniki śl Mój blog: kliknij! Postów: 3191 Data rejestracji: 08.09.13 |
Mmmmm aż ślinka cieknie i czuję jak pachnie
Jestem tu dla siebie, ale przede wszystkim dla innych |
|
|
Offline |
Dodany dnia 27 lutego 2015 19:23
|
Stary Wyjadacz Pruszków, Warszawa Postów: 202 Data rejestracji: 29.06.14 |
Robert RUMC Swietochowski napisał(a): .... a ja z prawie Teścikiem takie rarytety robimy, słoniny, pieprzu, czochu, gorczycy, majeranku dodamy tyle ile nam potrzeba. Zapeklujemy i strzykniemy czym potrzeba i ile potrzeba białek sojowych, fosforanów, emulsji ze skórek, błonników i innych gówien nie potrzeba A rybki już wędziliście? Jak tak to jakie? I jak smakowało?
Kontakt z naturą - mym terapeutą !.!.!. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 27 lutego 2015 19:50
|
Fusionista --- XxX --- Mój blog: kliknij! Postów: 1358 Data rejestracji: 04.06.13 |
Rybek nie wędziłem jeszcze, ale jak słyszałem to delikatnie trzeba postępować i nie mam gdzie surowca dobrego, jak jestem u teścia, kupić. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 27 lutego 2015 19:54
|
Fusionista --- XxX --- Warszawa Mój blog: kliknij! Postów: 2596 Data rejestracji: 14.03.14 |
Ja rozumiem Robert, że na otwarciu sezonu takie pentko się pojawi? |
|
|
Offline |
Dodany dnia 27 lutego 2015 19:57
|
Fusionista --- XxX --- Mój blog: kliknij! Postów: 1358 Data rejestracji: 04.06.13 |
Jak wiozę pozostałości po Świętach do chaty to cała fura mi przechodzi zapachem tej wędzonej kiełby a w lodówce najbardziej smrodliwy serek Francuski przegrywa |
|
|
Offline |
Dodany dnia 27 lutego 2015 20:04
|
Fusionista --- XxX --- Mój blog: kliknij! Postów: 1358 Data rejestracji: 04.06.13 |
Kurna i to jest problem na Wielkanoc będę robił to mogę przytargać na spróbę. W czerwcu, lipcu nie zrobię za dużo czasu trzeba, ze 3 dni na pekolwanie i dzionek na robotę + osadzanie, wędzenie i parzenie. |
|
Przejdź do forum: |
Temat | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post |
---|---|---|---|
19 Marca - Dzień Wędkarza Polskiego | Umawialnia informator dot. imprez | 89 | 19 marca 2016 17:35 |
Potrawy mięsne - sposób pozyskania mięsa. | Kulinaria | 10 | 22 maja 2014 22:07 |
Baner WOŚP 2011 Polskiego Oficjalnego Supportu PHP Fusion | Sprawy organizacyjne | 8 | 16 czerwca 2012 01:38 |