Ojcowie zdolnych dzieci są gorącymi zwolennikami teorii dziedziczenia. Carlo Manzoni
Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.
Dania z ryb
|
|
Offline |
Dodany dnia 09 grudnia 2013 12:29
|
Weteran Radom Mój blog: kliknij! Postów: 735 Data rejestracji: 29.10.12 |
Admin jeśli można ,to przenieś przepis z łososia do tego tematu. Wkradnie się bałagan[takie jest moje skromne zdanie] jeśli do każdego rodzaju ryb lub dań z nich będzie nowy temat. Proszę ten wpis usunąć. Karp pieczony -1karp [1,5 do 2kg] -2 łyżki masła -1/2 pęczka natki pietruszki -2 ząbki czosnku -2 cebule -sól Karpia po sprawieniu oblewamy z obu stron 1/2 l gotowanej wody ,wkładamy pod zimną i zeskrobujemy wierzch.Cebulę obieramy i kroimy w plastry, czosnek przeciskamy praską. Karpia solimy ,do wnętrza wkładamy połowę cebuli i natkę, resztą cebuli obkładamy karpia i zawijamy w folię.Odstawiamy na kilka [min 12 g] do lodówki. Następnie usuwamy cebulę , smarujemy wnętrze i wierzch masłem wymieszanym z czosnkiem. Obwijamy folią i pieczemy w naczyniuok. godzinyw tem 180 st. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 09 grudnia 2013 12:54
|
Weteran Radom Mój blog: kliknij! Postów: 735 Data rejestracji: 29.10.12 |
Kotlety rybne z grzybami -1 kg filetów rybnych -1/2 kg grzybów -3 cebule -2 ząbki czosnku -2 bułeczki -2 jajka - sól ,pieprz -olej -bułka tarta Filety ,2 cebule, namoczone i odciśnięte bułki, czosnek przekręcić przez maszynkę, dodać jajka ,doprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić[jak bardzo masa rzadka dodać troszkę tartej bułki].Grzyby pokroić w cienkie paski,cebulę w pół krążki, udusić na oleju i przyprawić solą z pieprzem. Z masy rybnej na ręce robimy placki, na środek nakładamy łyżkę grzybów i formujemy kotlety. Obsypujemy bułką tartą i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 03 października 2015 23:04
|
Support Paryż Mój blog: kliknij! Postów: 19296 Data rejestracji: 15.05.10 |
A ja mam pytanie odnośnie ryb takich jak sandacz i sum. Czy filety z suma i sandacza idzie zrobić w zalewie octowej?? Jadłem już makrele tak zrobione i były świetne ale to nie były filety. Jak się to ma do filetów z tych ryb??
Metoda na suma Kołowrotek sumowy Wędka na suma Na pytania odnośnie sprzętu i wszystkie inne związane z poławianiem suma odpowiadam TYLKO NA FORUM |
|
Przejdź do forum: |