Potrawy tradycyjne | Forum wędkarskie


Portal ludzi z pasją tworzony przez ludzi z pasją

"Człowiek mógłby żyć samotnie przez całe życie. Ale chociaż sam mógłby wykopać swój własny grób, musi mieć kogoś, kto go pochowa. - James Joyce"


Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Ostatnie Fotki

Sumik 131cm
Sum ok. 30kg
Sum ok. 30kg
Nowy popychacz pontonowy ;o)
Sumy na woblery Sowa
Dwa razy 2m+ na Sowę
Rekordowy sandacz na Woblera Sowa
Nasza moc w polaczeniu z Woblerami Sowa

Na forum na skróty

Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych

Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych
Kliknij w obrazek żeby zobaczyć szczegóły

Witamy na stronie poświęconej rekinowi słodkowodnemu ;)

Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.

Zobacz temat

/ INNE / Kulinaria
Kto jeszcze czyta ten temat? 2 gość(ci)

 
Potrawy tradycyjne

Zbigniew Kapustynski

Offline

Właśnie przyprawiam gęś wg przepisu Ali. Nieduża 5 kg.
Będzie na 1 dzień Świąt Bożego Narodzenia.Okok
Pozdrawiam Zibibinio Usmiech
 

Mariusz Kowalski

Offline

Zbigniew Konarzewski napisał(a):

Czemu gotujesz przyprawy na zalewę, przecież gotowanie zabija ich wartości
Taki przepis dostałem i tak robię,karkówka jest smaczna i aromatyczna więc nie widzę potrzeby żeby nie gotować.
 

Zbigniew Konarzewski

Offline

Pytałem wyłącznie z ciekawości a nie w celu namawiania do zmiany zwyczajów.
 

Mariusz Kowalski

Offline

To tez Zbysiu odpowiedziałem Haha,właśnie pasztet włożyłem do piekarnika,a jutro jeszcze chlebek zrobię Okok
 

Viking

Offline

Dobra potrzebna mi ostatnia rada do mojego barszczu wigilijnego .
Dodałem cały zakwas do wywaru z warzyw -grzybów buraków i jest za mało kwaśny .Kolorek jest po-prostu bajka .Jak teraz mogę go jeszcze dokwasić .
Na co mozna wykorzystać buraki które posłużyły za wywar
 

Zbigniew Konarzewski

Offline

W pasztetach dobra jest moja małżonka właśnie stygnie zajęczy. I dietę znów diabli wzięli.
 

Zbigniew Konarzewski

Offline

Robert dodaj trochę kwasku cytrynowego,ale znam i takich którzy dolewają ocet (nie próbowałem więc ostrożnie) Coś mi się zdaje,że na etapie produkcji nie dałeś chrzanu
 

Viking

Offline

tak masz racje chrzanu nie dałem a czy chrzan dalby kwaśność czy ostrość ,bo mi brakuje w nim kwasu ,cholerka kwasku tez nie mam bo zużyłem do odkamieniania czajnika
Mam ocet zwykły,mam ocet jabłkowy,ale lepiej chyba jak jutro kupie kwasek i nim dokwaszę ,chyba ze jeszcze ktoś da jakaś rade
A mam jeszcze limonki miały służyć do czego innego plynu no ale jakby zdały egzamin
 

Ala Pawelczyk

Offline

Tylko kwasek ale z umiarem[ najlepiej rozpuść łyżeczkę kwasku w 1/8 szklanki przegotowanej wody +płaska łyżka cukru i po troszku dokwaszaj >wlewaj łyżką stopniowo i smakuj<] . Octem można zepsuć smak.
Buraki można wykorzystać do ćwikły , sałatek , śledzi[ śledzie "pod pierzynką"-warstwowe lub zrobić do obiadu.
 

Zbigniew Konarzewski

Offline

Chrzan daje i jedni i drugie oraz dodatkowy aromat
 
Do góry

Przejdź do forum:

Hosting zdjęć wędkarskich

Wędkarski hosting zdjęć

Podobne Tematy

Temat Forum Odpowiedzi Ostatni post
Potrawy mięsne - sposób pozyskania mięsa. Kulinaria 10 22 maja 2014 22:07
Wygenerowano w sekund: 1.64
51,753,056 unikalne wizyty