"Człowiek mógłby żyć samotnie przez całe życie. Ale chociaż sam mógłby wykopać swój własny grób, musi mieć kogoś, kto go pochowa. - James Joyce"
Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.
Potrawy tradycyjne
|
|
Offline |
Dodany dnia 23 grudnia 2013 13:26
|
Fusionista --- XxX --- Wrocław Mój blog: kliknij! Postów: 1105 Data rejestracji: 07.02.11 |
Właśnie przyprawiam gęś wg przepisu Ali. Nieduża 5 kg. Będzie na 1 dzień Świąt Bożego Narodzenia.
Pozdrawiam Zibibinio |
|
|
Offline |
Dodany dnia 23 grudnia 2013 15:49
|
Fusionista Kalisz Mój blog: kliknij! Postów: 2229 Data rejestracji: 15.09.12 |
Zbigniew Konarzewski napisał(a): Taki przepis dostałem i tak robię,karkówka jest smaczna i aromatyczna więc nie widzę potrzeby żeby nie gotować.Czemu gotujesz przyprawy na zalewę, przecież gotowanie zabija ich wartości |
|
|
Offline |
Dodany dnia 23 grudnia 2013 21:11
|
Fusionista --- XxX --- Łódz Mój blog: kliknij! Postów: 1089 Data rejestracji: 18.07.10 |
Pytałem wyłącznie z ciekawości a nie w celu namawiania do zmiany zwyczajów. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 23 grudnia 2013 22:09
|
Fusionista Kalisz Mój blog: kliknij! Postów: 2229 Data rejestracji: 15.09.12 |
To tez Zbysiu odpowiedziałem ,właśnie pasztet włożyłem do piekarnika,a jutro jeszcze chlebek zrobię |
|
|
Offline |
Dodany dnia 23 grudnia 2013 22:30
|
Weteran Mój blog: kliknij! Postów: 683 Data rejestracji: 18.06.12 |
Dobra potrzebna mi ostatnia rada do mojego barszczu wigilijnego . Dodałem cały zakwas do wywaru z warzyw -grzybów buraków i jest za mało kwaśny .Kolorek jest po-prostu bajka .Jak teraz mogę go jeszcze dokwasić . Na co mozna wykorzystać buraki które posłużyły za wywar |
|
|
Offline |
Dodany dnia 23 grudnia 2013 22:31
|
Fusionista --- XxX --- Łódz Mój blog: kliknij! Postów: 1089 Data rejestracji: 18.07.10 |
W pasztetach dobra jest moja małżonka właśnie stygnie zajęczy. I dietę znów diabli wzięli. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 23 grudnia 2013 22:34
|
Fusionista --- XxX --- Łódz Mój blog: kliknij! Postów: 1089 Data rejestracji: 18.07.10 |
Robert dodaj trochę kwasku cytrynowego,ale znam i takich którzy dolewają ocet (nie próbowałem więc ostrożnie) Coś mi się zdaje,że na etapie produkcji nie dałeś chrzanu |
|
|
Offline |
Dodany dnia 23 grudnia 2013 22:59
|
Weteran Mój blog: kliknij! Postów: 683 Data rejestracji: 18.06.12 |
tak masz racje chrzanu nie dałem a czy chrzan dalby kwaśność czy ostrość ,bo mi brakuje w nim kwasu ,cholerka kwasku tez nie mam bo zużyłem do odkamieniania czajnika Mam ocet zwykły,mam ocet jabłkowy,ale lepiej chyba jak jutro kupie kwasek i nim dokwaszę ,chyba ze jeszcze ktoś da jakaś rade A mam jeszcze limonki miały służyć do czego innego plynu no ale jakby zdały egzamin |
|
|
Offline |
Dodany dnia 23 grudnia 2013 23:38
|
Weteran Radom Mój blog: kliknij! Postów: 735 Data rejestracji: 29.10.12 |
Tylko kwasek ale z umiarem[ najlepiej rozpuść łyżeczkę kwasku w 1/8 szklanki przegotowanej wody +płaska łyżka cukru i po troszku dokwaszaj >wlewaj łyżką stopniowo i smakuj<] . Octem można zepsuć smak. Buraki można wykorzystać do ćwikły , sałatek , śledzi[ śledzie "pod pierzynką"-warstwowe lub zrobić do obiadu. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 24 grudnia 2013 10:36
|
Fusionista --- XxX --- Łódz Mój blog: kliknij! Postów: 1089 Data rejestracji: 18.07.10 |
Chrzan daje i jedni i drugie oraz dodatkowy aromat |
|
Przejdź do forum: |
Temat | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post |
---|---|---|---|
Potrawy mięsne - sposób pozyskania mięsa. | Kulinaria | 10 | 22 maja 2014 22:07 |