Kobiety sa hipokrytkami, poniewaz wszystkie dzieci moga powiedziec z przekonaniem o wlasnej matce: byla swieta
Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.
Nasze kulinaria.
|
|
Offline |
Dodany dnia 22 kwietnia 2013 20:26
|
Fusionista Pierdziszewo z wylotem na Dupów Mój blog: kliknij! Postów: 1302 Data rejestracji: 02.08.11 |
Czas na zasłużoną kolację po ciężkim dniu.. Smażone byczki, browarek i żużel... O yeah baby!! |
|
|
Offline |
Dodany dnia 22 kwietnia 2013 20:58
|
Fusionista Przemyśl Mój blog: kliknij! Postów: 1321 Data rejestracji: 09.08.11 |
Zbysiu, co to są te byczki-wyglądają smakowicie, ale piasta to jeszcze nie kosztowałem. Aaaaa, tak patrzę to Okocim filia Wrocław. Przez twój post, lecę szybciutko po Leżajskie. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 22 kwietnia 2013 21:01
|
Stary Wyjadacz Gostynin kolo Płocka Mój blog: kliknij! Postów: 338 Data rejestracji: 11.03.13 |
Zbyszek ,ale mi smaka narobiłeś ja muszę zjeść odgrzewany obiadek po robocie.
DO ZOBACZENIA NAD WODĄ .POZDRAWIA PEGAZ |
|
|
Offline |
Dodany dnia 22 kwietnia 2013 21:01
|
Stary Wyjadacz Lublin Mój blog: kliknij! Postów: 478 Data rejestracji: 26.03.12 |
Ach i na co mi ta dieta lepiej tu nie będę zaglądał |
|
|
Offline |
Dodany dnia 22 kwietnia 2013 21:03
|
Fusionista Pierdziszewo z wylotem na Dupów Mój blog: kliknij! Postów: 1302 Data rejestracji: 02.08.11 |
daddax napisał(a): Zbysiu, co to są te byczki-wyglądają smakowicie, ale piasta to jeszcze nie kosztowałem. Aaaaa, tak patrzę to Okocim filia Wrocław. Przez twój post, lecę szybciutko po Leżajskie. ?? Co to byczki? No sumik karłowaty/sumik amerykański, chwast naszych wód. A u Was jak za nimi wołają? |
|
|
Offline |
Dodany dnia 22 kwietnia 2013 21:46
|
Fusionista Przemyśl Mój blog: kliknij! Postów: 1321 Data rejestracji: 09.08.11 |
Zbyszek Grudner napisał(a): Browarek już jest i jest ok. A powiem Ci,że nie wiem jak u nas na nie wołają. Chłopaki mówią, że jadą na sumiki i, że są bardzo smaczne. Kilka razy miałem z nimi do czynienia, ale wypuszczałem i nie smażyłem. Tym razem chwastom nie popuszczę, tylko,żeby były troszkę większe, ale niektóre powiem Ci, wcale nie były takie małe. Tak mnie to zastanowiło, bo byczki to u nas mówią, nie wiem czy wszyscy, ale na jętkę, która jak masowo wylatuje, to w tym czasie na Sanie raczej nie ma brań. Własnie starzy wędkarze mówią; są byczki, szkoda kija przez 2 tygodnie moczyć.daddax napisał(a): Zbysiu, co to są te byczki-wyglądają smakowicie, ale piasta to jeszcze nie kosztowałem. Aaaaa, tak patrzę to Okocim filia Wrocław. Przez twój post, lecę szybciutko po Leżajskie. ?? Co to byczki? No sumik karłowaty/sumik amerykański, chwast naszych wód. A u Was jak za nimi wołają? |
|
|
Offline |
Dodany dnia 22 kwietnia 2013 21:54
|
Fusionista Pierdziszewo z wylotem na Dupów Mój blog: kliknij! Postów: 1302 Data rejestracji: 02.08.11 |
Ja tego w życiu nałowiłem od groma, strasznie żarłoczne, często haczyk połyka. I też zawsze mimo wszystko wypuszczałem, choć podobno nie można, bo szkodnik - albo do siaty, albo w krzaki na brzegu . Ale który miłośnik ryb tak mógłby postąpić.. Te dostałem od sąsiada, bo miał za dużo, ja jeszcze w tym roku kija nie zamoczyłem - karta wciąż nie opłacona . Ale jestem mile tą rybką zaskoczony - zero ości, rześkie mięsko. Palcem pociągasz z jednej i drugiej strony i zostaje Ci coś na wzór awatarka Marcina Szajdy Poezja. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 22 kwietnia 2013 22:00
|
Fusionista Środa Wlkp. Mój blog: kliknij! Postów: 2015 Data rejestracji: 28.05.12 |
Dopiszę się w tym temacie, aby wszyscy zobaczyli co zostaje |
|
|
Offline |
Dodany dnia 22 kwietnia 2013 22:03
|
Fusionista Przemyśl Mój blog: kliknij! Postów: 1321 Data rejestracji: 09.08.11 |
U nas póki co, chyba plagi tego nie ma, ale są tak zwane stawiki na przedmieściach i właśnie po opłaceniu karty, spróbuję taką kolację sobie zapodać, bo właśnie tam jest tego zatrzęsienie. Dzięki za pomysł. A teraz gdy prawie wszystko żarcie jest syfiaste, to takie naturalne sumiki z dzikiej wody; miam. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 24 czerwca 2013 10:27
|
Podglądacz po nawróceniu Radom Mój blog: kliknij! Postów: 105 Data rejestracji: 29.08.11 |
Kurczak w panierce KFC (z tematu Pomocnik Użytkowników) SKŁADNIKI: -pół kilo pałeczek z kurczaka (górna część skrzydełka), może być też pierś pokrojona w grube płatki -bułka tarta(ja polecam bułkę tartą Prymat) -mąka pszenna - 1,5 szklanki -mąka ziemniaczana - 2 łyżki stołowe czubate - 3 jajka -olej -papryka ostra - 1 łyżeczka -papryka słodka - 1 łyżeczka -przyprawa do kurczaka PRZYGOTOWANIE: 1.Pałeczki z kurczaka zasypać przyprawą do kurczaka, dolać łyżkę oliwy, wymieszać i zostawić pod przykryciem na noc w lodówce. 2.Przygotować 2 miski. W jednej rozbijamy jajka, dodajemy łyżkę oliwy, szczyptę soli lub wegety. W drugiej mieszamy 0,5kg bułki tartej, szklankę mąki pszennej i 2 łyżkami mąki ziemniaczanej i po łyżce papryki. 3.Kurczaka obtaczamy w mące i odstawiamy na 15 minut. 4.Rozgrzewamy olej w wysokiej patelni. Oleju wlewamy tyle by pałeczki były utopione w większej połowie a nawet całe. 5.Kurczaka obtoczonego w mące maczamy w misce z jajkiem i obtaczamy we wcześniej przygotowanej panierce z bułki i mąki i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy na nie za dużym ogniu aż zrobi się lekko złociste(około 10 minut jedna strona) i przewracamy na drugą stronę. Gdy cały kurczak już zrobi się złocisty(jakieś 15-20 minut) wyjmujemy z patelni i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Wkładamy je do piekarnika rozgrzanego do 150*na jakieś 45minut. I gotowe. Podawać z sosem tajskim i sosem czosnkowym. Sos czosnkowy robimy z 1 małej śmietany i 4 łyżek majonezu, wciskamy 3 ząbki czosnku, bazylia, oregano, szczypta cukru i mieszamy, 30 minut w lodówce i gotowy. Smacznego! |
|
Przejdź do forum: |
Temat | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post |
---|---|---|---|
Nasze akwaria i ich mieszkańcy | Hyde Park | 152 | 17 grudnia 2016 15:42 |
Nasze zwierzaki | Hyde Park | 28 | 27 lutego 2016 18:16 |
Nasze drinki i nalewki. | Kulinaria | 135 | 06 października 2015 22:45 |
Plecionka przyponowa do stacjonarki - nasze opinie | Plecionki sumowe, żyłki na suma, przypony na suma | 21 | 21 sierpnia 2015 19:55 |
Nasze sumowe rekordy | Relacje z wypraw na suma | 5 | 01 lipca 2015 23:13 |