Uprzejmość męska: najwytworniejsza forma fałszu. -Julian Tuwim
Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.
Wędzarnie Stacjonarne. Zrób To Sam !
|
|
Offline |
Dodany dnia 29 stycznia 2013 20:22
|
Fusionista --- XxX --- Mój blog: kliknij! Postów: 5281 Data rejestracji: 04.09.12 |
Witam w piątek jadę na działkę z żonką i w związku z tym sprawdzimy przepis znajomego na wędzoną szynkę wiejską z łopatki wieprzowej Do robienia zalewy będę używać ponoć rewelacyjnej mieszanki przypraw firmy Tymbar. Ogólnie z żoną od lat nie używamy innej firmy jeśli chodzi o przyprawy. Zero masówy typu Kamisy i Prymaty Na 3 litry gorącej wody wsypałem 250g przyprawy i odstawiłem od ostygnięcia Po wystygnięciu zalewy kawałki łopatki do garnuszka najlepiej glinianego ale niestety tata mi nie oddał od ostatniego razu Wiec musi być zwykły. Dociskamy mięsko kamieniem lub po prostu pokrywką z garnka wkładając ją odwrotnie W sobotę zostaje Nam odkapanie mięsa , wysuszenie w wędzarni , wędzenie a potem podrzucenie żonie do kuchni żeby sparzyła :-) Efekty moich działań dodam w niedziele no chyba , że nie będzie się czym chwalić :-) |
|
|
Offline |
Dodany dnia 29 stycznia 2013 20:24
|
Fusionista Mój blog: kliknij! Postów: 2021 Data rejestracji: 09.08.11 |
Abyś tylko zdążył zrobić fotkę zanim zjesz. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 29 stycznia 2013 20:36
|
Weteran Mój blog: kliknij! Postów: 861 Data rejestracji: 27.02.11 |
Na pewno będzie smaczne i zdrowe (zdrowsze od wędlin jakie kupujemy w sklepie ) |
|
|
Offline |
Dodany dnia 29 stycznia 2013 20:56
|
Fusionista Kalisz Mój blog: kliknij! Postów: 2229 Data rejestracji: 15.09.12 |
Oj pyszne toto będzie,pyszne... |
|
|
Offline |
Dodany dnia 29 stycznia 2013 21:03
|
Weteran Łódź Mój blog: kliknij! Postów: 578 Data rejestracji: 16.07.11 |
Filip Kwasnik napisał(a): Witam w piątek jadę na działkę z żonką i w związku z tym sprawdzimy przepis znajomego na wędzoną szynkę wiejską z łopatki wieprzowej Do robienia zalewy będę używać ponoć rewelacyjnej mieszanki przypraw firmy Tymbar. Ogólnie z żoną od lat nie używamy innej firmy jeśli chodzi o przyprawy. Zero masówy typu Kamisy i Prymaty Na 3 litry gorącej wody wsypałem 250g przyprawy i odstawiłem od ostygnięcia Po wystygnięciu zalewy kawałki łopatki do garnuszka najlepiej glinianego ale niestety tata mi nie oddał od ostatniego razu Wiec musi być zwykły. Dociskamy mięsko kamieniem lub po prostu pokrywką z garnka wkładając ją odwrotnie W sobotę zostaje Nam odkapanie mięsa , wysuszenie w wędzarni , wędzenie a potem podrzucenie żonie do kuchni żeby sparzyła :-) Efekty moich działań dodam w niedziele no chyba , że nie będzie się czym chwalić :-) Czy ta przyprawa zawiera peklosól ?
Złapać to można chorobę.Ryby się łowi. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 29 stycznia 2013 21:08
|
Fusionista Przemyśl Mój blog: kliknij! Postów: 1321 Data rejestracji: 09.08.11 |
Filipie smacznego. Chciałem się spytać, mówisz o tej przyprawie Tymbar,że jest dobra, czy jest bez problemu dostępna, gdzie jej szukać??? Dzięki. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 29 stycznia 2013 21:19
|
Weteran Mój blog: kliknij! Postów: 683 Data rejestracji: 18.06.12 |
Zapewne będzie smaczniejsze i zdrowsze Gdzieś mam link do filmu pokazującego masowa produkcje wędlin warto sobie obejrzeć jakie metody stosują wszyscy duzi producenci wędlin by z 1kg mięsa wyszło drugie tyle wyrobu. Jak go odnajdę to wkleję Tymbar -nie znam tej przyprawy chętnie bym się jej przyjrzał mozesz podać jakiś link gdzie można to kupić ,jeśli w swoim skladzie nie zawiera tego wszystkiego co oznaczone jest jako E i inny syf to zapewne będzie smacznie i zdrowo Do wędzonek używam -peklosoli(gotowa sol z saletra)-jedyny składnik zalewy który zawiera chemie, ale bez niej kolorek byłby szary Przyprawy to -cukier - roztarte ząbki czosnku -majeranek -jałowiec -listek -ziele -kolendra -gozdziki -pieprz Wszystko bez czosnku zagotowywuje studzę , wkładam mięsiwo do lodówki na min tydzień Większe kawałki miecha pow 1,5kg szprycuje ew dłużej trzymam w zalewie Jesli marynata nie dotrze do środka to potem ma tzw szare oczko , nie wygląda to apetycznie ale smakuje równie wspaniale jak reszta . |
|
|
Offline |
Dodany dnia 29 stycznia 2013 21:37
|
Fusionista Przemyśl Mój blog: kliknij! Postów: 1321 Data rejestracji: 09.08.11 |
Robert , czy te składniki ,które podałeś, dajesz tak na oko według rutyny , czy są na to jakieś proporcje i przepis??? |
|
|
Offline |
Dodany dnia 29 stycznia 2013 21:41
|
Fusionista --- XxX --- Postów: 3944 Data rejestracji: 15.08.11 |
Szkoda że nie można skosztować tych waszych wyrobów przez internet |
|
|
Offline |
Dodany dnia 29 stycznia 2013 21:44
|
Fusionista --- XxX --- Mój blog: kliknij! Postów: 5281 Data rejestracji: 04.09.12 |
Znajomy handluje tymi przyprawami w handlu obwoźnym. Nie wiem skąd to bierze ale z tego co wiem to ma prawie swój funclub. Moja żona też już nigdzie indziej niczego nie kupuje. A tak jak wspominacie nie ma w tych przyprawach niczego typu E-340,E-430 i E-milion ;-) W sklepach też tej przyprawy nie widziałem |
|
Przejdź do forum: |