Przepis na pellet sumowy | Forum wędkarskie


Portal ludzi z pasją tworzony przez ludzi z pasją

"Owoce dojrzewają w świetle światła, ludzie zaś w świetle miłości." [ Julius Langbehn ]


Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Ostatnie Fotki

Sumik 131cm
Sum ok. 30kg
Sum ok. 30kg
Nowy popychacz pontonowy ;o)
Sumy na woblery Sowa
Dwa razy 2m+ na Sowę
Rekordowy sandacz na Woblera Sowa
Nasza moc w polaczeniu z Woblerami Sowa

Na forum na skróty

Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych

Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych
Kliknij w obrazek żeby zobaczyć szczegóły

Witamy na stronie poświęconej rekinowi słodkowodnemu ;)

Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.

Zobacz temat

/ PRZYNĘTY NA SUMA, NĘCENIE SUMA ORAZ METODY POŁOWU / Przynęty martwe do łowienia sumów

 
Przepis na pellet sumowy

Janusz Michalak

Offline

Przepis na pellet sumowy

-350g bułki tartej,
-150g rybiej maki,
-50g mielonych małży 8muszli),
-50g extraktu z wątróbki,
-100g łososiowej maki,
-300g zmiksowanych wątróbek,
-czosnek,
-200ml wyciągu z wątróbki,
-sol,
-4 jajka,
-200ml oleju


YouTube Video
 

Mario

Offline

Mam prawie wszystkie składniki lecz nie zabieram się za to , raz robiłem kulki o smaku rybnym, smród jak cholera i dużo czasu to zajmuje, jeśli ktoś ma czas to może wypróbować przepis Usmiech zawsze będziecie wiedzieć z czego jest zrobiony pellet.
 

Janusz Michalak

Offline

Mario kapryśny z ciebie gość .Najpierw w poście http://www.forums...ead_id=112pytasz czy ktoś próbował że masz składniki ale nie masz przepisu a teraz że się za to nie zabierasz.
 

Mario

Offline

Tak chciałem zabrać się za to drugi raz to zona tak mnie prześwięciła :@ze mi się odechciałoSmutny , wolałem nie słuchać narzekania ze to śmierdzi itd.. Oczko będę to musiał do jakieś zanęty pododawać. Hemoglobina powinna zwabic suma ale czy na pewno , hmm.
 

Janusz Michalak

Offline

Niestety ja tu nie mam tych składników więc nic z tego ale przepis ponoć sprawdzony przez jednego Czecha.Zapomniałem się zapytać czy biorą duże sztuki,może w Polsce ktoś się zkusi jak żywiec nie będzie brał.
 

Slawomir Jozwiak

Offline

Janusz to może Mario Ci odsprzeda składniki jak nie będzie robił pelletu. Oczko
 

Mario

Offline

Mam tego trochę, wszystkiego zostało mi jeszcze z 30 kg albo i lepiej , plus konserwanty , słodziki, koloranty itd. Mogę odsprzedać po cenie zakupu.
 

Janusz Michalak

Offline

Mario to może ty mi wytłumaczysz jaka jest różnica w ekstrakcie z wątróbki i wyciągu z wątróbki,masz małże w proszku?
 

Mario

Offline

Dla mnie to samo . Malzy nie mam. Mam :

Maka sojowa odtłuszczona,
Maka sojowa pełnotłusta,
Makcza norweska łososiowa 60% bialka,
Dunska maczka rybna 72% bialka,
Hemoglobina wieprzowa 92% bialka
Serwatka w proszku,
Mleko w proszku,
Gluten pszenny
Maka kukurydziana,
Kaszka manna.

Olej łososiowy,
Olej halibutowy
Słodziki,
Konserwanty,
Koloranty,
Aromaty,
Bostery,
Dipy,

Nastawiałem się na kulki nie na pelet ale mi zona wybila kulki z glowy, i mam jeszcze 3 stoly do kulek roznych rozmiarow.
 

Janusz Michalak

Offline

Oglądnąłem jeszcze raz film i już wiem.Ekstrakt jest w proszku a wyciąg z wątróbki w płynie i wygląda trochę jak żółć ale nie na pewno. Tak pomyślałem że można by spróbować zrobić ciasto na bazie miksowanej wątróbki,mąki rybnej i bułki tartej.Co wy na to lepsze to niż rozpadająca wątróbka
 
Do góry

Przejdź do forum:

Hosting zdjęć wędkarskich

Wędkarski hosting zdjęć
Wygenerowano w sekund: 1.55
51,587,230 unikalne wizyty