"Owoce dojrzewają w świetle światła, ludzie zaś w świetle miłości." [ Julius Langbehn ]
Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.
Przepis na pellet sumowy
|
|
Offline |
Dodany dnia 05 lipca 2010 18:48
|
Weteran Ponts/Hiszpania Mój blog: kliknij! Postów: 987 Data rejestracji: 21.05.10 |
Przepis na pellet sumowy -350g bułki tartej, -150g rybiej maki, -50g mielonych małży 8muszli), -50g extraktu z wątróbki, -100g łososiowej maki, -300g zmiksowanych wątróbek, -czosnek, -200ml wyciągu z wątróbki, -sol, -4 jajka, -200ml oleju YouTube Video |
|
|
Offline |
Dodany dnia 06 lipca 2010 18:10
|
Weteran Paryz Postów: 609 Data rejestracji: 27.05.10 |
Mam prawie wszystkie składniki lecz nie zabieram się za to , raz robiłem kulki o smaku rybnym, smród jak cholera i dużo czasu to zajmuje, jeśli ktoś ma czas to może wypróbować przepis zawsze będziecie wiedzieć z czego jest zrobiony pellet. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 06 lipca 2010 19:07
|
Weteran Ponts/Hiszpania Mój blog: kliknij! Postów: 987 Data rejestracji: 21.05.10 |
Mario kapryśny z ciebie gość .Najpierw w poście http://www.forums...ead_id=112pytasz czy ktoś próbował że masz składniki ale nie masz przepisu a teraz że się za to nie zabierasz. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 06 lipca 2010 19:45
|
Weteran Paryz Postów: 609 Data rejestracji: 27.05.10 |
Tak chciałem zabrać się za to drugi raz to zona tak mnie prześwięciła :@ze mi się odechciało , wolałem nie słuchać narzekania ze to śmierdzi itd.. będę to musiał do jakieś zanęty pododawać. Hemoglobina powinna zwabic suma ale czy na pewno , hmm. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 06 lipca 2010 20:08
|
Weteran Ponts/Hiszpania Mój blog: kliknij! Postów: 987 Data rejestracji: 21.05.10 |
Niestety ja tu nie mam tych składników więc nic z tego ale przepis ponoć sprawdzony przez jednego Czecha.Zapomniałem się zapytać czy biorą duże sztuki,może w Polsce ktoś się zkusi jak żywiec nie będzie brał. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 06 lipca 2010 21:45
|
Fusionista Mój blog: kliknij! Postów: 2415 Data rejestracji: 16.05.10 |
Janusz to może Mario Ci odsprzeda składniki jak nie będzie robił pelletu. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 06 lipca 2010 22:50
|
Weteran Paryz Postów: 609 Data rejestracji: 27.05.10 |
Mam tego trochę, wszystkiego zostało mi jeszcze z 30 kg albo i lepiej , plus konserwanty , słodziki, koloranty itd. Mogę odsprzedać po cenie zakupu. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 06 lipca 2010 23:01
|
Weteran Ponts/Hiszpania Mój blog: kliknij! Postów: 987 Data rejestracji: 21.05.10 |
Mario to może ty mi wytłumaczysz jaka jest różnica w ekstrakcie z wątróbki i wyciągu z wątróbki,masz małże w proszku? |
|
|
Offline |
Dodany dnia 06 lipca 2010 23:12
|
Weteran Paryz Postów: 609 Data rejestracji: 27.05.10 |
Dla mnie to samo . Malzy nie mam. Mam : Maka sojowa odtłuszczona, Maka sojowa pełnotłusta, Makcza norweska łososiowa 60% bialka, Dunska maczka rybna 72% bialka, Hemoglobina wieprzowa 92% bialka Serwatka w proszku, Mleko w proszku, Gluten pszenny Maka kukurydziana, Kaszka manna. Olej łososiowy, Olej halibutowy Słodziki, Konserwanty, Koloranty, Aromaty, Bostery, Dipy, Nastawiałem się na kulki nie na pelet ale mi zona wybila kulki z glowy, i mam jeszcze 3 stoly do kulek roznych rozmiarow. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 06 lipca 2010 23:32
|
Weteran Ponts/Hiszpania Mój blog: kliknij! Postów: 987 Data rejestracji: 21.05.10 |
Oglądnąłem jeszcze raz film i już wiem.Ekstrakt jest w proszku a wyciąg z wątróbki w płynie i wygląda trochę jak żółć ale nie na pewno. Tak pomyślałem że można by spróbować zrobić ciasto na bazie miksowanej wątróbki,mąki rybnej i bułki tartej.Co wy na to lepsze to niż rozpadająca wątróbka |
|
Przejdź do forum: |