Znajomość Boga bez znajomości własnej nędzy rodzi pychę. Znajomość własnej nędzy bez znajomości Boga rodzi rozpacz. -Blaise Pascal
Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.
Wędzarnie Stacjonarne. Zrób To Sam !
|
|
Offline |
Dodany dnia 30 stycznia 2013 20:28
|
Fusionista --- XxX --- Mój blog: kliknij! Postów: 5281 Data rejestracji: 04.09.12 |
No więc jutro po kurczaka i też się zabierze z Nami na działkę ;-) |
|
|
Offline |
Dodany dnia 01 lutego 2013 18:34
|
Fusionista --- XxX --- Mój blog: kliknij! Postów: 5281 Data rejestracji: 04.09.12 |
Witam w dzień przed wędzeniem łopatki i słoninki. Doszło jeszcze do tego troszkę golonki Tutaj Nasz mały strażnik czeka tylko aż łopatka spadnie na ziemie Jutro z rana pociągiem na działkę bo autem jechał mój tata i zaczynamy nagrzewać wędzarnie...cdn. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 01 lutego 2013 18:38
|
Fusionista Mój blog: kliknij! Postów: 2021 Data rejestracji: 09.08.11 |
Żeby się tylko strażnik nie przejadł. Bo u mnie kiedyś po takim pilnowaniu nie było co wędzić. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 01 lutego 2013 18:41
|
Fusionista --- XxX --- Mój blog: kliknij! Postów: 5281 Data rejestracji: 04.09.12 |
Też tak kiedyś było jak robiliśmy swojski makaron haha płaty które się suszyły zaczęły znikać. Oczywiście najpierw ja miałem haje |
|
|
Offline |
Dodany dnia 03 lutego 2013 16:21
|
Fusionista --- XxX --- Mój blog: kliknij! Postów: 5281 Data rejestracji: 04.09.12 |
Tak jak obiecałem dzisiaj efekty wędzonego weekendu Na pierwszy ogień poszła słonina przyprawiona tylko solą na sucho bo tłuszcz i tak zalewą nie naciągnie Drugie zdjęcie po dwóch godzinach wędzenia w 80 stopniach. Potem jeszcze 1,5 godzinki w ok. 110 i gotowe. Panowie i panie nie macie pojęcia jak smakuje taka słonina np. w żurku. POLECAM !! |
|
|
Offline |
Dodany dnia 03 lutego 2013 17:16
|
Fusionista --- XxX --- zawada k.zielonej góry Mój blog: kliknij! Postów: 1156 Data rejestracji: 23.01.13 |
... wow świetnie to wygląda, a powiedz czy ta górna część to jakieś specjalne drzewo czy poprostu zwykła np sosnowa deska?? |
|
|
Offline |
Dodany dnia 03 lutego 2013 17:57
|
Fusionista --- XxX --- Mój blog: kliknij! Postów: 5281 Data rejestracji: 04.09.12 |
Sosna ale po poskładaniu wędzarni wypalalimy jš na maksa żeby cała żywica wyszła z desek. Żywica nawet w komorze nie jest wskazana bo daje specyficzny gorzki smak. "Stosowanie zasady używania do wędzenia drewna z drzew liciastych, ma w Polsce kilkuwiecznš tradycję. Obecnie, w zwišzku z rozwojem techniki wędzarniczej, oprócz drewna w kawałkach, stosuje się jego pochodne zrębki wędzarnicze (grube wióry) oraz trociny. Do wędzenia wykorzystuje się najczęciej drewno takie jak: buk, olcha, klon, jawor, brzoza (okorowana) oraz drewno drzew owocowych. W celu nadania produktom specyficznego smaku i aromatu dodaje się podczas wędzenia jałowca w formie jagód, chrustu czy drewna. Nie stosuje się natomiast drewna z drzew iglastych z uwagi na zawartoć w nim dużych iloci zwišzków żywicznych, które wpływajš na gorzkawy smak wędzonek, ich nieprzyjemny zapach oraz dużych iloci sadzy powstajšcych podczas procesu palenia. Drewnem z drzew iglastych wędzi się tradycyjne szynki i boczki w górskich regionach Niemiec." To odnonie żywicy Niebawem dodam resztę szynek z tego weekendu |
|
|
Offline |
Dodany dnia 03 lutego 2013 18:30
|
Weteran Łódź Mój blog: kliknij! Postów: 578 Data rejestracji: 16.07.11 |
Wstawiam zdjęcie swojej wędzarni ,co prawda jest już w innym temacie ale jak temat o wędzarniach to niech będzie.
Złapać to można chorobę.Ryby się łowi. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 03 lutego 2013 19:01
|
Fusionista Opoczno Mój blog: kliknij! Postów: 3734 Data rejestracji: 06.11.11 |
Jacek Bartnik napisał(a): Wstawiam zdjęcie swojej wędzarni ,co prawda jest już w innym temacie ale jak temat o wędzarniach to niech będzie. Porządna maszyna , rybkę to bym z takiej skonsumował.
Pozdrawiam Robert |
|
|
Offline |
Dodany dnia 03 lutego 2013 19:15
|
Fusionista --- XxX --- Mój blog: kliknij! Postów: 5281 Data rejestracji: 04.09.12 |
No to już jest total profeska Stawiałeś sam czy firma? Bo jak sam to naprawdę masz rękę... |
|
Przejdź do forum: |
Temat | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post |
---|---|---|---|
sygnalizator brań bezprzewodowy zrób to sam | Podpórki sumowe, sygnalizatory elektroniczne | 36 | 01 listopada 2017 08:57 |
Łowienie stacjonarne Multiplikatorem ?? | Wędziska sumowe do połowów stacjonarnych | 14 | 08 lutego 2013 00:14 |
Zrób to sam, podwodny spławik z dozownikiem dipu. | Hand Made - Rękodzieło wędkarskie | 49 | 01 lipca 2012 16:34 |
BATYMETRIA ZRÓB TO SAM | Poradniki wędkarskie | 2 | 02 czerwca 2012 03:24 |