Doświadczenie to bilet kupiony na loterię po ciągnieniu. Autor: Querlin
Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.
PASSION FD 080 - BLACK CAT pojemność szpuli
|
|
Offline |
Dodany dnia 24 grudnia 2014 10:09
|
Podglądacz Postów: 4 Data rejestracji: 20.12.14 |
Witam zastanawiam sie nad kupnem black cat passion fd 080 producent podaje ze Pojemność szpuli: 360m / 0.40mm pytanie ile minimum plecionki jest mi potrzebne (chciałem kupić 0,70mm ) na 98,5 kg znalazłem kalkulator żyłek i podaje mi tam ze zmieści mi sie niecałe 120m a to chyba troszkę za mało jakich plecionek uzywacie Na największe wąsacze. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 24 grudnia 2014 10:22
|
MOD GRUPA --- XxX --- Gliwice Mój blog: kliknij! Postów: 4232 Data rejestracji: 06.01.12 |
200 metrów to jest absolutne minimum. Na kalkulator żyłek patrz z przymrużeniem oka, gdyż plecionki zazwyczaj są pogrubione i nie wyliczysz tak dokładnie ile potrzebujesz. Ja używam pletki 0,55 Sangera. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 24 grudnia 2014 12:15
|
Podglądacz po nawróceniu Mój blog: kliknij! Postów: 158 Data rejestracji: 21.06.13 |
Zależy od tego na jaką odległość będziesz wywoził czasami starczy 150 metrów a czasami będzie trzeba mieć 250 metrów. Osobiście gdy łowię blisko brzegu wolę mieć 120-160 metrów plecionki 0,60-0,70 niż 200 metrów plecionki 0,45 - 0,50 bo co to da jeżeli będziemy mieli 200-300 metrów dosyć cienkiej plecionki jak na metodę stacjonarną a nie będziemy mogli nią zatrzymać dużego suma |
|
|
Offline |
Dodany dnia 24 grudnia 2014 12:32
|
Podglądacz Postów: 4 Data rejestracji: 20.12.14 |
Ciężki temat muszę sie zastanowić Może jeszcze ktoś sie wypowie. Podsunie mi odpowić dzięki koledzy za rady wesołych świat |
|
Przejdź do forum: |