Nasze kulinaria. | Forum wędkarskie


Portal ludzi z pasją tworzony przez ludzi z pasją

Ojcowie zdolnych dzieci są gorącymi zwolennikami teorii dziedziczenia. Carlo Manzoni


Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Ostatnie Fotki

Sumik 131cm
Sum ok. 30kg
Sum ok. 30kg
Nowy popychacz pontonowy ;o)
Sumy na woblery Sowa
Dwa razy 2m+ na Sowę
Rekordowy sandacz na Woblera Sowa
Nasza moc w polaczeniu z Woblerami Sowa

Na forum na skróty

Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych

Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych
Kliknij w obrazek żeby zobaczyć szczegóły

Witamy na stronie poświęconej rekinowi słodkowodnemu ;)

Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.

Zobacz temat

/ INNE / Kulinaria

 
Nasze kulinaria.

Albert Kus

Offline

Ala ,swoimi przepisami roztyjesz nam kolegów z forumHahaHaha
 

Ala Pawelczyk

Offline

Ja jedynie podsuwam przepisy łatwe i proste [ nałapcie u połówek punktów]-wiosna tuż ,tuż to trzeba sił nabraćwysmiewacz
Staram się łączyć różne grupy produktów, to żle nie będzie beka
 

Albert Kus

Offline

Ala żartowałem przecieżHaha
 

Ala Pawelczyk

Offline

Za ten żart to na co mam Ci przepis podać [może być bomba kaloryczna ]beka Ja nie jestem obrażalska[ale jak mi ktoś nadepnie na odcisk to zly]
 

Albert Kus

Offline

Dobry przepis na zapiekankę ,proszęOkok
 

Kamil Kielbowicz

Offline

Prosta i dobra zapiekanka którą robię czasami jak mam ochotę Usmiech

Składniki:
1 kg ziemniaków ugotowanych
pęto kiełbasy suchej
1 puszka kukurydzy
1 cebula
200 g żółtego sera
1 pomidor
oliwa (około 2 łyżki)

sos:
majonez ok .4 łyżeczki
ketchup ok. 3 łyżeczki

Pokolei:

Krok 1.
Ser żółty ścieram na tarce o grubych oczkach.

Krok 2.
Kiełbasę kroje w plasterki, ugotowane ziemniaki w plasterki, cebule w drobną kostkę lub paseczki a pomidora w plasterki. Kukurydze odsączam.

Krok 3.
Naczynie żaroodporne smaruję oliwą, układam ziemniaki, pomidora, kukurydzę, cebulę, ser i znowu ziemniaki, kiełbasę itd. Ostatnią warstwą powinien być ser żółty.

Wstawiam do nagrzanego do 200 C piekarnika i zapiekam 50 minut.

Krok 4.
Sos: mieszam majonez z ketchupem do uzyskania gładkiej różowej masy. Podaje z zapiekanką. Smacznego.
C&R
 

Robert Dubis

Offline

Dołóżcie jakieś przepisy bezmięsne.Haha
Pozdrawiam Robert
 

Ala Pawelczyk

Offline

Gruby makaron [kolanka itp]ugotować aldente.
Pieczarki 1/2kg pokroić w plastry, podsmażyć na 2 łyżkach tłuszczu, posolić .
1/2 szklanki mleka+1/4szklanki śmietany+1łyżka mąki rozrobić i wlać do pieczarek ,zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Żaroodporne naczynie wysmarować masłem ,wyłożyć makaron, polać pieczarkowym sosem, posypać żółtym serem lub położyć plastry sera.Wstawić do piekarnika 180st -jak ser zacznie się rumienić GOTOWE.

Zapiekanka pasterska[można zrobić na rybach].
Składniki; 1kg ugotowanych ziemniaków[osolona woda] pokroić w grubsze talarki
1/2kg grzybów uduszonych z cebulką lub1/2 kg boczku uduszonego z cebulką+1/2 łyżeczki wegety
5 jajek roztrzepanych z przyprawami
sól, pieprz ziołowy i prawdziwy.
Na dość grubej patelni rozgrzewamy1/3szklanki tłuszczu i podsmażamy ziemniaki na złoto-rumiano, dodajemy grzyby lub boczek ,wlewamy jajka -nie mieszamy.Przykrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień -gdy jajka są lekko na wierzchu ścięte zapiekankę przewracamy na półmisek lub tacę.Podawać z ogórkami ,pomidorami lub innymi warzywami.SMACZNEGO

Te przepisy są na szybko.Zapiekanek jest multum- nie wiem jakie smaki lubicie?
 

Robert Dubis

Offline

Ala załóż restaurację Haha, będę cię odwiedzał.Haha
Pozdrawiam Robert
 

Mariusz Kowalski

Offline

Robercie proszę Cię bardzo:
kroimy w plasterki obrane ziemniaki,wkładamy do naczynia żaroodpornego,przesypujemy posiekanym czosnkiem,cebulą,sól,pieprz,powtarzamy warstwy żeby zapełnić naczynie,zalewamy smietaną 30%,wkładamy do piekarnika 180 stopni i po ok 1,5h jemy.
Smacznego.
 
Do góry

Przejdź do forum:

Hosting zdjęć wędkarskich

Wędkarski hosting zdjęć
Wygenerowano w sekund: 1.57
51,673,390 unikalne wizyty