Wszystko należy upraszczać jak tylko można, ale nie bardziej. Albert Einstein
Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.
Nasze kulinaria.
|
|
Offline |
Dodany dnia 22 kwietnia 2013 20:26
|
Fusionista Pierdziszewo z wylotem na Dupów Mój blog: kliknij! Postów: 1302 Data rejestracji: 02.08.11 |
Czas na zasłużoną kolację po ciężkim dniu.. Smażone byczki, browarek i żużel... O yeah baby!! |
|
|
Offline |
Dodany dnia 22 kwietnia 2013 20:58
|
Fusionista Przemyśl Mój blog: kliknij! Postów: 1321 Data rejestracji: 09.08.11 |
Zbysiu, co to są te byczki-wyglądają smakowicie, ale piasta to jeszcze nie kosztowałem. Aaaaa, tak patrzę to Okocim filia Wrocław. Przez twój post, lecę szybciutko po Leżajskie. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 22 kwietnia 2013 21:01
|
Stary Wyjadacz Gostynin kolo Płocka Mój blog: kliknij! Postów: 338 Data rejestracji: 11.03.13 |
Zbyszek ,ale mi smaka narobiłeś ja muszę zjeść odgrzewany obiadek po robocie.
DO ZOBACZENIA NAD WODĄ .POZDRAWIA PEGAZ |
|
|
Offline |
Dodany dnia 22 kwietnia 2013 21:01
|
Stary Wyjadacz Lublin Mój blog: kliknij! Postów: 478 Data rejestracji: 26.03.12 |
Ach i na co mi ta dieta lepiej tu nie będę zaglądał |
|
|
Offline |
Dodany dnia 22 kwietnia 2013 21:03
|
Fusionista Pierdziszewo z wylotem na Dupów Mój blog: kliknij! Postów: 1302 Data rejestracji: 02.08.11 |
daddax napisał(a): Zbysiu, co to są te byczki-wyglądają smakowicie, ale piasta to jeszcze nie kosztowałem. Aaaaa, tak patrzę to Okocim filia Wrocław. Przez twój post, lecę szybciutko po Leżajskie. ?? Co to byczki? No sumik karłowaty/sumik amerykański, chwast naszych wód. A u Was jak za nimi wołają? |
|
|
Offline |
Dodany dnia 22 kwietnia 2013 21:46
|
Fusionista Przemyśl Mój blog: kliknij! Postów: 1321 Data rejestracji: 09.08.11 |
Zbyszek Grudner napisał(a): Browarek już jest i jest ok. A powiem Ci,że nie wiem jak u nas na nie wołają. Chłopaki mówią, że jadą na sumiki i, że są bardzo smaczne. Kilka razy miałem z nimi do czynienia, ale wypuszczałem i nie smażyłem. Tym razem chwastom nie popuszczę, tylko,żeby były troszkę większe, ale niektóre powiem Ci, wcale nie były takie małe. Tak mnie to zastanowiło, bo byczki to u nas mówią, nie wiem czy wszyscy, ale na jętkę, która jak masowo wylatuje, to w tym czasie na Sanie raczej nie ma brań. Własnie starzy wędkarze mówią; są byczki, szkoda kija przez 2 tygodnie moczyć.daddax napisał(a): Zbysiu, co to są te byczki-wyglądają smakowicie, ale piasta to jeszcze nie kosztowałem. Aaaaa, tak patrzę to Okocim filia Wrocław. Przez twój post, lecę szybciutko po Leżajskie. ?? Co to byczki? No sumik karłowaty/sumik amerykański, chwast naszych wód. A u Was jak za nimi wołają? |
|
|
Offline |
Dodany dnia 22 kwietnia 2013 21:54
|
Fusionista Pierdziszewo z wylotem na Dupów Mój blog: kliknij! Postów: 1302 Data rejestracji: 02.08.11 |
Ja tego w życiu nałowiłem od groma, strasznie żarłoczne, często haczyk połyka. I też zawsze mimo wszystko wypuszczałem, choć podobno nie można, bo szkodnik - albo do siaty, albo w krzaki na brzegu . Ale który miłośnik ryb tak mógłby postąpić.. Te dostałem od sąsiada, bo miał za dużo, ja jeszcze w tym roku kija nie zamoczyłem - karta wciąż nie opłacona . Ale jestem mile tą rybką zaskoczony - zero ości, rześkie mięsko. Palcem pociągasz z jednej i drugiej strony i zostaje Ci coś na wzór awatarka Marcina Szajdy Poezja. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 22 kwietnia 2013 22:00
|
Fusionista Środa Wlkp. Mój blog: kliknij! Postów: 2015 Data rejestracji: 28.05.12 |
Dopiszę się w tym temacie, aby wszyscy zobaczyli co zostaje |
|
|
Offline |
Dodany dnia 22 kwietnia 2013 22:03
|
Fusionista Przemyśl Mój blog: kliknij! Postów: 1321 Data rejestracji: 09.08.11 |
U nas póki co, chyba plagi tego nie ma, ale są tak zwane stawiki na przedmieściach i właśnie po opłaceniu karty, spróbuję taką kolację sobie zapodać, bo właśnie tam jest tego zatrzęsienie. Dzięki za pomysł. A teraz gdy prawie wszystko żarcie jest syfiaste, to takie naturalne sumiki z dzikiej wody; miam. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 24 czerwca 2013 10:27
|
Podglądacz po nawróceniu Radom Mój blog: kliknij! Postów: 105 Data rejestracji: 29.08.11 |
Kurczak w panierce KFC (z tematu Pomocnik Użytkowników) SKŁADNIKI: -pół kilo pałeczek z kurczaka (górna część skrzydełka), może być też pierś pokrojona w grube płatki -bułka tarta(ja polecam bułkę tartą Prymat) -mąka pszenna - 1,5 szklanki -mąka ziemniaczana - 2 łyżki stołowe czubate - 3 jajka -olej -papryka ostra - 1 łyżeczka -papryka słodka - 1 łyżeczka -przyprawa do kurczaka PRZYGOTOWANIE: 1.Pałeczki z kurczaka zasypać przyprawą do kurczaka, dolać łyżkę oliwy, wymieszać i zostawić pod przykryciem na noc w lodówce. 2.Przygotować 2 miski. W jednej rozbijamy jajka, dodajemy łyżkę oliwy, szczyptę soli lub wegety. W drugiej mieszamy 0,5kg bułki tartej, szklankę mąki pszennej i 2 łyżkami mąki ziemniaczanej i po łyżce papryki. 3.Kurczaka obtaczamy w mące i odstawiamy na 15 minut. 4.Rozgrzewamy olej w wysokiej patelni. Oleju wlewamy tyle by pałeczki były utopione w większej połowie a nawet całe. 5.Kurczaka obtoczonego w mące maczamy w misce z jajkiem i obtaczamy we wcześniej przygotowanej panierce z bułki i mąki i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy na nie za dużym ogniu aż zrobi się lekko złociste(około 10 minut jedna strona) i przewracamy na drugą stronę. Gdy cały kurczak już zrobi się złocisty(jakieś 15-20 minut) wyjmujemy z patelni i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Wkładamy je do piekarnika rozgrzanego do 150*na jakieś 45minut. I gotowe. Podawać z sosem tajskim i sosem czosnkowym. Sos czosnkowy robimy z 1 małej śmietany i 4 łyżek majonezu, wciskamy 3 ząbki czosnku, bazylia, oregano, szczypta cukru i mieszamy, 30 minut w lodówce i gotowy. Smacznego! |
|
Przejdź do forum: |