Nasze kulinaria. | Forum wędkarskie


Portal ludzi z pasją tworzony przez ludzi z pasją

Wszystko należy upraszczać jak tylko można, ale nie bardziej. Albert Einstein


Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Ostatnie Fotki

Sumik 131cm
Sum ok. 30kg
Sum ok. 30kg
Nowy popychacz pontonowy ;o)
Sumy na woblery Sowa
Dwa razy 2m+ na Sowę
Rekordowy sandacz na Woblera Sowa
Nasza moc w polaczeniu z Woblerami Sowa

Na forum na skróty

Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych

Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych
Kliknij w obrazek żeby zobaczyć szczegóły

Witamy na stronie poświęconej rekinowi słodkowodnemu ;)

Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.

Zobacz temat

/ INNE / Kulinaria
Kto jeszcze czyta ten temat? 1 gość(ci)

 
Nasze kulinaria.

Zbyszek Grudner

Offline

Czas na zasłużoną kolację po ciężkim dniu..

www.forumsumowe.pl/h/fshzw_2013_04_22_190055_f27d1.jpg

Smażone byczki, browarek i żużel... O yeah baby!! Jahoooo

www.forumsumowe.pl/h/fshzw_2013_04_22_194044_c70a5.jpg
 

daddax

Offline

Zbysiu, co to są te byczki-wyglądają smakowicie, ale piasta to jeszcze nie kosztowałem. Aaaaa, tak patrzę to Okocim filia Wrocław.Rybki Przez twój post, lecę szybciutko po Leżajskie.Nono
 

Pawel Szkopinski

Offline

Zbyszek ,ale mi smaka narobiłeś ja muszę zjeść odgrzewany obiadek po robocie.
DO ZOBACZENIA NAD WODĄ .POZDRAWIA PEGAZUsmiech
 

Kamil Misztal

Offline

Ach i na co mi ta dieta Yyyyy lepiej tu nie będę zaglądałPlacze
 

Zbyszek Grudner

Offline

daddax napisał(a):

Zbysiu, co to są te byczki-wyglądają smakowicie, ale piasta to jeszcze nie kosztowałem. Aaaaa, tak patrzę to Okocim filia Wrocław.Rybki Przez twój post, lecę szybciutko po Leżajskie.Nono


Yyyyy ?? Co to byczki? Usmiech No sumik karłowaty/sumik amerykański, chwast naszych wód. A u Was jak za nimi wołają? grin
 

daddax

Offline

Zbyszek Grudner napisał(a):

daddax napisał(a):

Zbysiu, co to są te byczki-wyglądają smakowicie, ale piasta to jeszcze nie kosztowałem. Aaaaa, tak patrzę to Okocim filia Wrocław.Rybki Przez twój post, lecę szybciutko po Leżajskie.Nono


Yyyyy ?? Co to byczki? Usmiech No sumik karłowaty/sumik amerykański, chwast naszych wód. A u Was jak za nimi wołają? grin
Browarek już jest i jest ok. A powiem Ci,że nie wiem jak u nas na nie wołają. Chłopaki mówią, że jadą na sumiki i, że są bardzo smaczne. Kilka razy miałem z nimi do czynienia, ale wypuszczałem i nie smażyłem. Tym razem chwastom nie popuszczę, grintylko,żeby były troszkę większe, ale niektóre powiem Ci, wcale nie były takie małe. Tak mnie to zastanowiło, bo byczki to u nas mówią, nie wiem czy wszyscy, ale na jętkę, która jak masowo wylatuje, to w tym czasie na Sanie raczej nie ma brań. Własnie starzy wędkarze mówią; są byczki, szkoda kija przez 2 tygodnie moczyć.Piwko
 

Zbyszek Grudner

Offline

Ja tego w życiu nałowiłem od groma, strasznie żarłoczne, często haczyk połyka. I też zawsze mimo wszystko wypuszczałem, choć podobno nie można, bo szkodnik - albo do siaty, albo w krzaki na brzegu Placze. Ale który miłośnik ryb tak mógłby postąpić.. Te dostałem od sąsiada, bo miał za dużo, ja jeszcze w tym roku kija nie zamoczyłem - karta wciąż nie opłacona Smutny. Ale jestem mile tą rybką zaskoczony - zero ości, rześkie mięsko. Palcem pociągasz z jednej i drugiej strony i zostaje Ci coś na wzór awatarka Marcina Szajdy Haha Poezja.
 

Marcin Szajda

Offline

Dopiszę się w tym temacie, aby wszyscy zobaczyli co zostaje Haha
 

daddax

Offline

U nas póki co, chyba plagi tego nie ma, ale są tak zwane stawiki na przedmieściach i właśnie po opłaceniu karty, spróbuję taką kolację sobie zapodać, bo właśnie tam jest tego zatrzęsienie. Dzięki za pomysł. A teraz gdy prawie wszystko żarcie jest syfiaste, to takie naturalne sumiki z dzikiej wody; miam.Okok
 

Daniel Hankiewicz

Offline

Kurczak w panierce KFC (z tematu Pomocnik Użytkowników)

SKŁADNIKI:
-pół kilo pałeczek z kurczaka (górna część skrzydełka), może być też pierś pokrojona w grube płatki
-bułka tarta(ja polecam bułkę tartą Prymat)
-mąka pszenna - 1,5 szklanki
-mąka ziemniaczana - 2 łyżki stołowe czubate
- 3 jajka
-olej
-papryka ostra - 1 łyżeczka
-papryka słodka - 1 łyżeczka
-przyprawa do kurczaka

PRZYGOTOWANIE:

1.Pałeczki z kurczaka zasypać przyprawą do kurczaka, dolać łyżkę oliwy, wymieszać i zostawić pod przykryciem na noc w lodówce.
2.Przygotować 2 miski. W jednej rozbijamy jajka, dodajemy łyżkę oliwy, szczyptę soli lub wegety. W drugiej mieszamy 0,5kg bułki tartej, szklankę mąki pszennej i 2 łyżkami mąki ziemniaczanej i po łyżce papryki.
3.Kurczaka obtaczamy w mące i odstawiamy na 15 minut.
4.Rozgrzewamy olej w wysokiej patelni. Oleju wlewamy tyle by pałeczki były utopione w większej połowie a nawet całe.
5.Kurczaka obtoczonego w mące maczamy w misce z jajkiem i obtaczamy we wcześniej przygotowanej panierce z bułki i mąki i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy na nie za dużym ogniu aż zrobi się lekko złociste(około 10 minut jedna strona) i przewracamy na drugą stronę. Gdy cały kurczak już zrobi się złocisty(jakieś 15-20 minut) wyjmujemy z patelni i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Wkładamy je do piekarnika rozgrzanego do 150*na jakieś 45minut. I gotowe.

Podawać z sosem tajskim i sosem czosnkowym.
Sos czosnkowy robimy z 1 małej śmietany i 4 łyżek majonezu, wciskamy 3 ząbki czosnku, bazylia, oregano, szczypta cukru i mieszamy, 30 minut w lodówce i gotowy.

Smacznego!
 
Do góry

Przejdź do forum:

Hosting zdjęć wędkarskich

Wędkarski hosting zdjęć
Wygenerowano w sekund: 1.58
51,606,957 unikalne wizyty