Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości. Mark Twain
Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.
Nasze drinki i nalewki.
|
|
Offline |
Dodany dnia 12 lutego 2015 20:17
|
Fusionista --- XxX --- Mój blog: kliknij! Postów: 2341 Data rejestracji: 10.03.14 |
Ok 12l wyszło Ale grzeje dobrze Mam tylko 15l balon, ale na początek przygody z winami i taki dobry |
|
|
Offline |
Dodany dnia 12 lutego 2015 21:00
|
Stary Wyjadacz Mój blog: kliknij! Postów: 273 Data rejestracji: 20.05.13 |
Uważajcie - to wciąga ( w sensie produkcja ) i jak wino za dobre nie wyjdzie to polecam przedestylować..mmm, pyszka :-) |
|
|
Offline |
Dodany dnia 12 lutego 2015 21:01
|
Stary Wyjadacz --- XxX --- Zielona Góra Mój blog: kliknij! Postów: 221 Data rejestracji: 22.07.13 |
Lukasz Bieniawski napisał(a): Upić się pierwszym winem własnej roboty - bezcenne! 11l wędruje do piwnicy A ja myślałem że jesteś przystojny domator bez nałogów ,który uroni łzę na filmie tytanic i armagedon
Catch &r Release No Kill no grill... |
|
|
Offline |
Dodany dnia 12 lutego 2015 21:05
|
Fusionista --- XxX --- Mój blog: kliknij! Postów: 2341 Data rejestracji: 10.03.14 |
Hahahahaha Łukasz znasz wędkarza, który nie pije? |
|
|
Offline |
Dodany dnia 12 lutego 2015 21:06
|
Stary Wyjadacz --- XxX --- Zielona Góra Mój blog: kliknij! Postów: 221 Data rejestracji: 22.07.13 |
Ja pije mało hhehe żartuje
Catch &r Release No Kill no grill... |
|
|
Offline |
Dodany dnia 12 lutego 2015 21:09
|
Fusionista --- XxX --- Mój blog: kliknij! Postów: 2341 Data rejestracji: 10.03.14 |
Ale pijesz Ja też dzień w dzień pały nie zalewam, ale winka wypadało spróbować przy spuszczaniu, a że go pochłonąłem troszkę większą ilość i dużo do szczęścia mi nie trzeba to już inna kwestia |
|
|
Offline |
Dodany dnia 12 lutego 2015 21:16
|
Stary Wyjadacz --- XxX --- Zielona Góra Mój blog: kliknij! Postów: 221 Data rejestracji: 22.07.13 |
Lukasz Bieniawski napisał(a): Ale pijesz Ja też dzień w dzień pały nie zalewam, ale winka wypadało spróbować przy spuszczaniu, a że go pochłonąłem troszkę większą ilość i dużo do szczęścia mi nie trzeba to już inna kwestia Nawet ze względu na bezpieczeństwo warto upuścić ,aby butla nie wyszczeliła
Catch &r Release No Kill no grill... |
|
|
Offline |
Dodany dnia 09 maja 2015 18:15
|
Podglądacz po nawróceniu Postów: 197 Data rejestracji: 10.09.12 |
Najważniejsze to zrobić dobry destylat. Ja robię cukrówkę na drożdżach gorzelnianych. 8kg cukru, i paczka drożdży i uzupełniasz wodą do 25 litrów. Jak drożdże przerobią cały cukier dodajesz bentonitu (klarowin) czekasz aż się wyklaruje. Zlewasz surówkę bez osadu i na sprzęt. Teraz ważne jest jaki masz sprzęt. Ja mam taki że ciągnę tylko spir 96%. , jak powąchasz serce to zapach bimbru u mnie jest praktycznie niewyczuwalny ( prawie perfekt ). Następnie serduszko robię na pół czyli 48% i dorzucam palone czipsy dębu ( to zamiast beczki wypalonej w środku ), jak złapie kolorek przecedzasz czipsy przez gazę i powiem ci że nie trzeba nawet popijać. Przepis masz na 1 porcję, bo ja robię wielokrotność tego ( mam duży baniak ). |
|
|
Offline |
Dodany dnia 09 maja 2015 18:45
|
Stary Wyjadacz --- XxX --- Mój blog: kliknij! Postów: 441 Data rejestracji: 27.03.14 |
Próbowałem. Prawie jak Jack Deniels. mniamniam |
|
|
Offline |
Dodany dnia 09 maja 2015 18:50
|
MOD GRUPA --- XxX --- Gliwice Mój blog: kliknij! Postów: 4232 Data rejestracji: 06.01.12 |
Tylko, że nie posiadam aparatury. Mieszkam w bloku i myślę, że sąsiedzi albo by byli najlepszymi klientami albo przyjaciółmi policji. Myślę, że raczej to drugie. Mam natomiast dobry, gotowy spir i na tym robię wszystko. Od jakiś 2 lat sklepowej nie kupuję i nie piję, bo dla mnie to syf. Czyli teraz inaczej trzeba. Ile chipsów dębowych na 1 litr ok 40%? |
|
Przejdź do forum: |