Dania z ryb | Forum wędkarskie


Portal ludzi z pasją tworzony przez ludzi z pasją

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. " Julian Tuwim


Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Ostatnie Fotki

Sumik 131cm
Sum ok. 30kg
Sum ok. 30kg
Nowy popychacz pontonowy ;o)
Sumy na woblery Sowa
Dwa razy 2m+ na Sowę
Rekordowy sandacz na Woblera Sowa
Nasza moc w polaczeniu z Woblerami Sowa

Na forum na skróty

Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych

Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych
Kliknij w obrazek żeby zobaczyć szczegóły

Witamy na stronie poświęconej rekinowi słodkowodnemu ;)

Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.

Zobacz temat

/ INNE / Kulinaria
 
Dania z ryb

Ala Pawelczyk

Offline

Admin jeśli można ,to przenieś przepis z łososia do tego tematu. Wkradnie się bałagan[takie jest moje skromne zdanie] jeśli do każdego rodzaju ryb lub dań z nich będzie nowy temat. Proszę ten wpis usunąć.

Karp pieczony
-1karp [1,5 do 2kg]
-2 łyżki masła
-1/2 pęczka natki pietruszki
-2 ząbki czosnku
-2 cebule
-sól
Karpia po sprawieniu oblewamy z obu stron 1/2 l gotowanej wody ,wkładamy pod zimną i zeskrobujemy wierzch.Cebulę obieramy i kroimy w plastry, czosnek przeciskamy praską. Karpia solimy ,do wnętrza wkładamy połowę cebuli i natkę, resztą cebuli obkładamy karpia i zawijamy w folię.Odstawiamy na kilka [min 12 g] do lodówki. Następnie usuwamy cebulę , smarujemy wnętrze i wierzch masłem wymieszanym z czosnkiem. Obwijamy folią i pieczemy w naczyniuok. godzinyw tem 180 st.
 

Ala Pawelczyk

Offline

Kotlety rybne z grzybami

-1 kg filetów rybnych
-1/2 kg grzybów
-3 cebule
-2 ząbki czosnku
-2 bułeczki
-2 jajka
- sól ,pieprz
-olej
-bułka tarta

Filety ,2 cebule, namoczone i odciśnięte bułki, czosnek przekręcić przez maszynkę, dodać jajka ,doprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić[jak bardzo masa rzadka dodać troszkę tartej bułki].Grzyby pokroić w cienkie paski,cebulę w pół krążki, udusić na oleju i przyprawić solą z pieprzem.
Z masy rybnej na ręce robimy placki, na środek nakładamy łyżkę grzybów i formujemy kotlety. Obsypujemy bułką tartą i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto.
 

Artur Betcher

Offline

A ja mam pytanie odnośnie ryb takich jak sandacz i sum.
Czy filety z suma i sandacza idzie zrobić w zalewie octowej??
Jadłem już makrele tak zrobione i były świetne ale to nie były filety. Jak się to ma do filetów z tych ryb??
Metoda na suma
Kołowrotek sumowy
Wędka na suma

Na pytania odnośnie sprzętu i wszystkie inne związane z poławianiem suma odpowiadam TYLKO NA FORUM
 
Do góry
Przejdź do forum:

Hosting zdjęć wędkarskich

Wędkarski hosting zdjęć
Wygenerowano w sekund: 1.68
51,294,711 unikalne wizyty