"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. " Julian Tuwim
Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.
Dania z ryb
|
|
Offline |
Dodany dnia 09 grudnia 2013 12:29
|
Weteran Radom Mój blog: kliknij! Postów: 735 Data rejestracji: 29.10.12 |
Admin jeśli można ,to przenieś przepis z łososia do tego tematu. Wkradnie się bałagan[takie jest moje skromne zdanie] jeśli do każdego rodzaju ryb lub dań z nich będzie nowy temat. Proszę ten wpis usunąć. Karp pieczony -1karp [1,5 do 2kg] -2 łyżki masła -1/2 pęczka natki pietruszki -2 ząbki czosnku -2 cebule -sól Karpia po sprawieniu oblewamy z obu stron 1/2 l gotowanej wody ,wkładamy pod zimną i zeskrobujemy wierzch.Cebulę obieramy i kroimy w plastry, czosnek przeciskamy praską. Karpia solimy ,do wnętrza wkładamy połowę cebuli i natkę, resztą cebuli obkładamy karpia i zawijamy w folię.Odstawiamy na kilka [min 12 g] do lodówki. Następnie usuwamy cebulę , smarujemy wnętrze i wierzch masłem wymieszanym z czosnkiem. Obwijamy folią i pieczemy w naczyniuok. godzinyw tem 180 st. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 09 grudnia 2013 12:54
|
Weteran Radom Mój blog: kliknij! Postów: 735 Data rejestracji: 29.10.12 |
Kotlety rybne z grzybami -1 kg filetów rybnych -1/2 kg grzybów -3 cebule -2 ząbki czosnku -2 bułeczki -2 jajka - sól ,pieprz -olej -bułka tarta Filety ,2 cebule, namoczone i odciśnięte bułki, czosnek przekręcić przez maszynkę, dodać jajka ,doprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić[jak bardzo masa rzadka dodać troszkę tartej bułki].Grzyby pokroić w cienkie paski,cebulę w pół krążki, udusić na oleju i przyprawić solą z pieprzem. Z masy rybnej na ręce robimy placki, na środek nakładamy łyżkę grzybów i formujemy kotlety. Obsypujemy bułką tartą i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 03 października 2015 23:04
|
Support Paryż Mój blog: kliknij! Postów: 19296 Data rejestracji: 15.05.10 |
A ja mam pytanie odnośnie ryb takich jak sandacz i sum. Czy filety z suma i sandacza idzie zrobić w zalewie octowej?? Jadłem już makrele tak zrobione i były świetne ale to nie były filety. Jak się to ma do filetów z tych ryb??
Metoda na suma Kołowrotek sumowy Wędka na suma Na pytania odnośnie sprzętu i wszystkie inne związane z poławianiem suma odpowiadam TYLKO NA FORUM |
|
Przejdź do forum: |