"?ycie daje ka?demu tyle, ile sam ma odwag? sobie wzi??" - Jacek Pa?kiewicz
Na tym forum dowiecie si? jak z?owi? suma, jaki potrzebujecie sprz?t do tego celu, jakich metod najlepiej u?y? do ?owienia tej ryby, a tak?e zobaczycie du?e sumy ?owione przez naszych u?ytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na ?wiecie i wiele innych informacji dotycz?cych Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania si? i aktywno?ci na Naszym Portalu.
Inni ?owi? a ja nie Dlaczego?
|
|
Offline |
Dodany dnia 14 lipca 2017 20:01
|
![]() Podgl?dacz ze sk?onno?ciami do dyskusji ![]() Postów: 28 Data rejestracji: 20.05.16 |
Mam problem jak w temacie, podczas 6-dniowego pobytu na wodzie, stoj?c w jednym punkcie (burta w burt?) z inn? ?odzi?, na jednej ?odzi s? efekty na drugiej nie ![]() Mianowicie na jednej ?odzi jest trzech w?dkarzy w tym ja. Na drugiej ?odzi jest 2 w?dkarzy, g?ównym celem wszystkich w?dkarzy jest sandacz. Po?owy z gruntu na ?ywca (ukleja od 4cm. do 12cm.) Na ?odzi z której zarzucone jest 6 zestawów przez ca?y wyjazd by?o 6 odej?? w tym jeden sandacz 50cm i jeden w?gorz 110cm. wyj?ty Na ?odzi gdzie by?y 4 w?dki ch?opaki mieli niezliczon? ilo?? odej?? a w efekcie z 10 w?gorzy od 40cm do 90cm. i codziennie po kilka sandaczy od 55cm. do nawet 80cm. w sumie na pewno ponad 35 szt. oraz dwie jakie? du?e ryby które porwa?y im zestawy. Pierw wychwycili?my ró?nic? w zestawach, u nas wszyscy mieli fluorocarbon jako przypon za? u s?siadów u?ywali tylko plecionki szybko to u nas zosta?o poprawione, efektów nadal brak, po dwóch dobach poprosili?my o zmian? stron gdy? obawiali?my si? i? problem tkwi w tym gdzie zarzucamy w?dki, okaza?o si? ?e oni nadal maj? efekty a my nie... tragedia... kolejnym pomys?em by? sam fakt przechowywania ?ywcy pobrali?my ?ywce od s?siadów nadal nic... u nas u?ywali?my innego preparatu na komary wi?c przestali?my go u?ywa? ju? drugiego dnia to te? nie to? Co mogli?my robi? ?le, jakiekolwiek propozycje ? |
|
|
Offline |
Dodany dnia 14 lipca 2017 23:58
|
![]() Podgl?dacz po nawróceniu ![]() Postów: 132 Data rejestracji: 07.02.11 |
Sposób zbrojenia ?ywca, d?ugo?? przyponu , grubo?? zestawu. wielko?? haków , wielko?? ?ywców. Bardzo du?o przyczyn mo?e by? które mog? by? tak? kropk? nad "i" w efektywnym po?owie sandaczy i w?gorzy. |
|
|
Offline |
Dodany dnia 15 lipca 2017 09:38
|
![]() Podgl?dacz po nawróceniu ![]() Wodzis?aw ?l?ski Postów: 136 Data rejestracji: 14.08.10 |
Albo musieli?cie kiedy? kurewsko nabroi? i teraz karma wraca ![]()
Maniek |
|
|
Offline |
Dodany dnia 16 lipca 2017 04:39
|
![]() Podgl?dacz ze sk?onno?ciami do dyskusji ![]() Postów: 28 Data rejestracji: 20.05.16 |
Nabroi? nie nabroili?my wzorem mo?e nie jestem ale staram si? ?eby by? zawsze wporz?dku 😁 ch?opaki u?ywali wi?kszych haków ni? my u nas by?y niebieskie drgony V-point 2 a ch?opaki mieli w tym samym kolorze ale dwu krotnie wi?ksze haki... ale to bym uzna? raczej na ich nie ko?y??? A mo?e si? myl?? |
|
|
Offline |
Dodany dnia 17 lipca 2017 19:37
|
![]() Stary Wyjadacz ![]() Radom Mój blog: kliknij! Postów: 442 Data rejestracji: 04.08.10 |
Pami?tam jak kiedy? by?em na nocce z trzema znajomymi w?a?nie za sandaczem. Sze?? w?dzisk, niemal identyczne zestawy, te same ?ywce. Efekt by? taki, ?e przez ca?? noc mieli?my w sumie 5 bra?. Niby nic dziwnego ale wszystkie by?y na jedn? w?dk?. Nie twierdz?, ?e tym razem tak jest ale wiem, ?e czasem cz?owiek na si?? doszukuje si? przyczyny a wszystko zamyka si? w jednym s?owie od którego bardzo du?o zale?y. Tak?e mo?e i tym razem to zwyk?y "FART". |
|
|
Offline |
Dodany dnia 21 lipca 2017 22:45
|
![]() Weteran ![]() --- XxX --- Wroc?aw Mój blog: kliknij! Postów: 757 Data rejestracji: 04.06.13 |
W czerwcu by?em z Januszem na nocce na feeder on po?apa? a ja guzik.... |
|
|
Offline |
Dodany dnia 24 lipca 2017 14:28
|
A wi?c sprawa nie do wyja?nienia, tym razem to samo miejsce te same zestawy zero zmian no i jedna ró?nica ja po?owi?em oni nie... ju? g?upi si? robi?, pad?y nawet dwie ?yciówki z których jestem dumny pierw 86cm. a tu? po nim 97cm. Przez temperatur? wody ogólnie by?o mniej bra? ale i tak wyniki by?y rewelacyjne. Dzi?kuje za zainteresowanie tematem. |
|
Przejdź do forum: |
Temat | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post |
---|---|---|---|
Który kijek polecacie i dlaczego | Karpiowe forum ogólne | 8 | 16 sierpnia 2015 14:37 |
Geje i pedera?ci - dlaczego ich nie akceptujemy. | Hyde Park | 52 | 14 lipca 2015 14:21 |