Kiełbasa made by Beata&Filip | Forum wędkarskie


Portal ludzi z pasją tworzony przez ludzi z pasją

Gra miłosna jest jak jazda samochodem: kobiety wolą objazdy, mężczyźni - skróty. Jeanne Moreau.


Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Ostatnie Fotki

Sumik 131cm
Sum ok. 30kg
Sum ok. 30kg
Nowy popychacz pontonowy ;o)
Sumy na woblery Sowa
Dwa razy 2m+ na Sowę
Rekordowy sandacz na Woblera Sowa
Nasza moc w polaczeniu z Woblerami Sowa

Na forum na skróty

Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych

Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych Wynajmę łódkę w Paryżu w celach wędkarskich i turystycznych
Kliknij w obrazek żeby zobaczyć szczegóły

Witamy na stronie poświęconej rekinowi słodkowodnemu ;)

Na tym forum dowiecie się jak złowić suma, jaki potrzebujecie sprzęt do tego celu, jakich metod najlepiej użyć do łowienia tej ryby, a także zobaczycie duże sumy łowione przez naszych użytkowników, rekordowe sumy w Polsce i na świecie i wiele innych informacji dotyczących Suma Europejskiego i nie tylko. Zapraszamy wszystkich do zarejestrowania się i aktywności na Naszym Portalu.

Zobacz temat

/ INNE / Kulinaria
Kto jeszcze czyta ten temat? 1 gość(ci)

 
Kiełbasa made by Beata&Filip

Filipka

Offline

W końcu po kilku latach posiadania wędzarni zapadła decyzja o robieniu swojej kiełbasy. Przepis dostałem od kolegi a Beata doprawiła jeszcze po swojemu.
Przepis jak znajdę to dodam bo Beata gdzieś schowała żeby się nie zgubił. Kolega mi pożyczył profesjonalna maszynkę do nadziewania jelit bo ponoć z Zelmerem i końcówką idzie dostać na łeb:/

Pierwsze udane kiełbaski. Łącznie wyszło 10 kg kiełbasy różnego kształtu i wielkości Haha

forumsumowe.pl/h/fshzw_img_1427978324896_v_f77e8.jpg

forumsumowe.pl/h/fshzw_img_1427977529900_v_144ac.jpg

forumsumowe.pl/h/fshzw_img_1427978791743_v_13d12.jpg

forumsumowe.pl/h/fshzw_img_1427979342848_v_77bfa.jpg

Potem na działkę do wędzenia trafiły. Te co zdążyły oczywiście Usmiech Kiełbasy wyszły pyszne. Postaram się zrobić na zlot Wiślany to sami sprawdzicie.

A teraz kilka propozycji podania Haha
W żurku:

forumsumowe.pl/h/fshzw_img_1428261620924_v_f6630.jpg

Grillowana:

forumsumowe.pl/h/fshzw_img_1428166151610_v_9eeb7.jpg

Jedyny problem jest kiedy kiełbaska jest gotowana. Szczewo jest twarde jak cholera. Nie wiem czemu bo jak jadłem przed wędzeniem z patelni z cebulką to było mięciutkie szczewunio Haha
RUMCCCCC robisz woje kiełbaski dobrze mi się kojarzy ?Haha Kazikkkkk ! Adaś ! Pisać czemu się tak stało Haha
 

Lukaszb

Offline

Wkupnego nad Narew będziesz musiał przywieźć Okok
 

Wisniewski Michal

Offline

Rumcowej dostałem kilka pętek na próbę...cóż... w ciągu godziny rozpracowaliśmy całość z córką Haha Jak Twoja Filip będzię też taka dobra, żeby nie powiedzieć zaje...sta! To weź na zlot te 10kg dla mnie Haha
 

Filipka

Offline

Spoko. Będzie wpisowa kiełbacha Oczko
 

wojtek zdunik

Offline

www.forumsumowe.pl/h/fshzw_img_1427979342848_v_77bfa.jpg
Dosłownie oczy im się świecą Oczko
 

Adrian Gajdzik

Offline

Pytasz dlaczego twarde szczewa, a czy sparzyłeś kiełbasę po wyjęciu z wędzarni? Jeżeli nie, to odpowiedź nasuwa się z automatu, jeżeli tak, to trafiłeś dobrego knura Puchar żartuję oczywiście, ale czasem zdarza się, że jedno jelito na kilku odcinkach ma różną grubość oraz średnicę- chodzi o jelita naturalne nie żadne osłonki białkowe. Proces parzenia raz zmiękcza jelito, dwa związuje białko dzięki czemu z kiełbasy się na "nie leje". Proces parzenia powinien trwać ok. 30 minut, a temp. wody ok. 75-80 stopni C
 

Filipka

Offline

No parzyłem zaraz po wędzeniu a takiej temperaturze. Rozmawiałem z kolegą to mówi ,że czasem się trafiają miękkie szczewa a czasem twarde nawet jak kupujesz z jednej firmy.
 

Kazimierzp

Offline

A ja głodny chodzę, do tej kiełbachy to lepiej seta by pasowała niż piwko.
 

Bartosz Wasielewski

Offline

No to teraz się nie pojawiaj na zlocie bez wpisowego w formie kiełbachy beka

Kiełbasa made by Beata&Filip

Nie powinno być made in? pfft
forumsumowe.pl/h/fshzw_userbar2_df3ad.jpg
Jest różnica czy robisz komuś "Łaskę", czy "Laske" - prof. Jerzy Bralczyk
 

Lukaszb

Offline

Oj czepiasz się Bartku Haha
 
Do góry

Przejdź do forum:

Hosting zdjęć wędkarskich

Wędkarski hosting zdjęć

Podobne Tematy

Temat Forum Odpowiedzi Ostatni post
Hand Made Wahadłówka LukaszWolny Hand Made - Rękodzieło wędkarskie 2 14 maja 2019 14:37
Hand Made Stasiak Kamil (Stachu442) Hand Made - Rękodzieło wędkarskie 204 09 marca 2019 16:34
Hand Made Konrad Bartosik Hand Made - Rękodzieło wędkarskie 292 13 lipca 2016 14:12
Kołowrotki Penn Made In USA 7500-9500 Sprzedam sprzęt wędkarski 2 06 czerwca 2016 20:57
Moje Hand-made i malowanki. Hand Made - Rękodzieło wędkarskie 32 25 maja 2016 10:29
Wygenerowano w sekund: 1.57
51,486,057 unikalne wizyty